Most szól:
Vezeti:
2019.10.09 Szerda . 18:54

A kerek szemüvegen keresztül a világ - 79 éves lenne John Lennon

A The Beatles egykori gitárosa mára ikonnak számít – John Lennon volt a 20. század egyik legmeghatározóbb karaktere. Énekesként, zeneszerzőként és költőként is sikeresnek számított. Az életét arra áldozta, hogy a zenén és a művészetén keresztül tudjon adni és üzenni az embereknek. Társaival a rockzene úttörőinek számítottak, a The Beatles tagjai együtt és külön-külön is legendásak. John Lennon 79 éves lenne, de szavai időtlenek.

1. „Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk teljesen más terveink vannak.”

2. „Tizenkét éves korom körül azt gondoltam magamról, hogy zseni vagyok, csak senki nem veszi észre.”

3. „Nincs szükséged senkire, hogy megmondja, hogy te ki vagy, mi vagy. Te az vagy, aki vagy.”

4. „Adj egy esélyt a békének.”

5. „Mindenki fél az ismeretlentől. Az ismeretlen nem több, mint ami... És a tőle való félelem kényszerít mindenkit arra, hogy állandóan körbe-körbe rohanjon, álmokat, ábrándokat, háborúkat, békét, szeretetet, gyűlöletet hajszolva - pedig ez nem csak illúzió. Az ismeretlen nem több, mint ami. Fogadd el, hogy ismeretlen, és zavartalanul fogsz hajózni. Mindent tarts ismeretlennek, és megnyered a játékot. Csupán erről van szó. Nem igaz?”

6. „Nincs szükséged kardra, hogy a virágokon átvágd magad.”

7. „A művészet mindig a fájdalom kifejezése. Talán az egész élet is, minden, amit csinálunk, de különösen a művészek élete - ezért van az, hogy annyit bántják őket. Nemcsak a művészetükben adnak hangot a fájdalomnak, hanem az életükben is, mások meg nem szívesen szembesülnek azzal, hogy az élet csupa kín.”

8. „Minden idióta háta mögött egy fantasztikus asszony áll.”

9. „A szelídített madár a szabadságról dalol. A vadmadár repül.”

Forrás: citatum.hu

Lead: Getty Images