Most szól:
Vezeti:
2019.10.09 Szerda . 17:15

Lola kicsi konyhája - a 8. adás receptjei

Ha hétfő, akkor Lola kicsi konyhája, ha kedd, akkor pedig mutatjuk a recepteket, hogyan készült!

KOVÁSZOS UBORKA KRÉMLEVES

HOZZÁVALÓK

• 4 db kovászos uborka

• 2 dl kovászos uborka lé

• 2 dl zöldség alaplé

• 3 dl joghurt

• só és bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

• Felkockázzuk az uborkát.

• Turmixgéppel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hideg alaplevet, és még egyszer újra összeturmixoljuk.

• Hozzáadjuk az uborka levét és a joghurtot, jól összekeverjük.

• 1 órára betesszük a hűtőbe.

• A tetejére tálaláskor tehetünk olívaolajat és kaprot, vagy egy kis sült szalonnát.

ALKOHOLMENTES BLOODY MARY

HOZZÁVALÓK

• 3 db nagyobb paradicsom

• 2 szár közepes halványító zeller

• 1 teáskanál tabasco szósz

• 1 teáskanál worcestershire-szósz

• 1 csipet bors

• 1 marék jégkocka

ELKÉSZÍTÉS

• Egy gyümölcscentrifuga segítségével kinyerjük az összes levet a paradicsomból.

• Magas falú pohárba tegyünk félig jeget, majd a friss paradicsomlevet öntsük bele. Erre öntsük a tabasco-t és a worcestershire-szószt. A pohárhoz adott zellerszárral keverjük jól össze az egészet, kevés frissen őrölt borssal szórjuk még meg, és lehet fogyasztani.

SZÓDÁS KÉKSZŐLŐ KOKTÉL

HOZZÁVALÓK

• 90 ml kékszőlőlé

• 15 ml citromlé

• 15 ml cukorszirup

• szódavíz

ELKÉSZÍTÉS

• Shakerbe dobjunk bele pár szem jégkockát, öntsük rá a kékszőlőlét, citromlevet és a cukorszirupot.

• Alaposan rázzuk össze, öntsük pohárba, majd engedjük fel szódával.

• Pár szem szőlővel vagy kisebb szőlőfürttel díszíthetjük.

ROSTÉLYOSSZELET

HOZZÁVALÓK

• 600gramm rostélyos, zsírja eltávolítva

• 4 szál friss rozmaring

• 4 gerezd fokhagyma

• 350 gramm vegyes gomba

• 660 gramm üveges fehér bab

ELKÉSZÍTÉS

• Tegyél fel egy nagy méretű, tapadásmentes serpenyőt közepesnél erősebb lángra. Dörzsöld be a húst csipetnyi tengeri sóval és fekete borssal, majd mindkét oldalát pirítsd összesen 10 percig úgy, hogy kívülről szép színt kapjon, de belül csak közepesen süljön át. Rendszeresen forgasd ételfogóval.

• Közben tépkedd le a rozmaring leveleit, a fokhagymát tisztítsd meg és szeleteld finomra, a nagyobb gombákat törd kisebb darabokra.

• Amikor a sült elkészült, tedd ki egy tálra és takard le alufóliával.

• A serpenyő alatt vedd le a lángot közepesre. 30 másodperc alatt pirítsd benne ropogósra a rozmaringot, majd add hozzá a fokhagymát meg a gombát, és gyakran átkeverve együtt pirítsd még vagy 8 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

• Öntsd hozzá a babot a levével együtt, adj hozzá 1 evőkanál vörösborecetet, és lassan bugyogva főzd 5 percig, aztán sózd-borsozd ízlés szerint.

• Tálaláskor pernetezz rá egy kevés extraszűz olívaolajat.

A teljes adást nézzétek vissza itt: