Most szól:
Vezeti:
2019.10.16 Szerda . 14:05

A filmipar legjobb döntései! Vagy mégsem? - ikonikus karakterek, akiket majdnem más alakított

Rengeteg olyan zseniális film van, amit el sem tudnánk képzelni más főszereplőkkel. Pedig sokszor az alkotóknak egészen más elképzelés volt a fejükben, ahhoz képest, ami végül megvalósult. Ezt bizonyítják az alábbi produkciók is, amiknél ma már egészen elképesztő lenne, ha nem azt látnánk, aki végül az adott karaktert megformázta. Vannak, akik életük legnagyobb hibájának tartják a visszautasítást, és akadnak olyanok is, akik kevésbé bánják, hiszen egy másik szerep szerencsére megtalálta őket. Jöjjön most öt emlékezetes film, ami lehet, hogy nem is lett volna ilyen meghatározó, ha valaki más köszön vissza a főszerepben.

1. Forrest Gump

Az 1994-es film világszerte óriási sikereket ért el. Bevételi rekordokat döntött, és rengeteg díjra is jelölték. A főszereplőnek, vagyis Tom Hanksnek Oscart is hozott a szerep, amit először nem is neki, hanem John Travoltának szántak.

Travolta élete egyik legnagyobb hibájának könyvelte el Forrest karakterének visszautasítását, de valószínűleg ennek így kellett történnie. 1994-ben a színész egyébként a Ponyvaregényben Vincent Vega bőrébe bújt, ami habár Oscar-díjat nem is hozott neki, de szerepével örökre beírta magát a filmtörténelembe.

2. Indiana Jones

Ma már (főleg ennyi film után) elképzelhetetlennek tűnik, hogy ne Harrison Ford köszönjön vissza ránk, mint Indiana Jones. Pedig Tom Selleck sokáig esélyes volt a régészprofesszor szerepére, azonban ő és a bajusza inkább a '80-as években futó Magnum sorozatban szórakoztatott bennünket.

3. Pretty Women (Micsoda nő!)

Richard Gere és Julia Roberts párosa is annyira passzolt a filmvásznon, hogy nem is szeretnénk másokkal elképzelni történetüket. A sármos üzletembert viszont Al Pacino is megszemélyesíthette volna, ugyanis Gary Marshall rendezőnek ő volt az első elképzelése a szerepre. De talán azzal mindenki jól járt így is, hogy Al Pacino Michael Corleone vagy éppen Tony Montana karakterét formálta meg.

4. Ollókezű Edward

Tim Burton rendező és Johnny Depp sokáig „össze volt nőve". Közös munkájuk gyümölcse volt például, a Charlie és a csokigyár, a Sweeney Todd, az Alice Csodaországban vagy éppen az Ollókezű Edward. Utóbbinál viszont Jim Carrey is esélyes volt a főszerepre, aki viszont nemet mondott a felkérésre, így Depp megkaparintotta a főszerepet, amiért Golden Globe-díjra is jelölték.

5. Mátrix

Persze, minden okkal történik, így az sem lehet véletlen, hogy Will Smith visszautasította Neo szerepét. A Mátrixban így végül Keanu Reeves hozta főszerepet, ami elég jól sült el, hiszen 2021-ben már a negyedik rész érkezik a produkcióból. Szerencsére Smith karrierjét sem vágta keresztbe az elutasítás.