Most szól:
Vezeti:
2019.10.19 Szombat . 22:30

A Carson Coma négy díjat is nyert a Klipszemlén

A hamarosan egy éves születésnapját ünneplő Carson Coma Song About My Grandma videóklipje négy díjat is bezsebelt a 4. Magyar Klipszemlén. A csapat egy része Rókusfalvy Lilinek mesélt a szombat esti Én vagyok itt-ben.

Az idei klipszemlére több, mint hatszáz nevezés érkezett és harminc szakmabelit díjaztak. Ebből négyet a fiúk nyertek el.

A Carson Coma-t két kategóriában is jelölték.  Kun Bálint, a zenekar billentyűse elmondta, hogy titkon reménykedtek abban, hogy egy díjat jó lenne elhozni, de amikor a díjátadón egymás után sorolták az újabb és újabb első helyezést nem hitték el, akkora meglepetés volt számukra.  A legjobb operatőri díjon kívül a legjobb klipnek járó elismerést és a zsűri fődíját is ők kapták meg.

A Carson Coma egy  életvidám, nagyon fiatal hat srácból álló banda, egy igazi baráti társaság, akik közel egy éve alapították meg a zenekart.  A fődíj 1,5 millió forint értékű eszköz- és erőforrás-támogatás volt. A zsűri tagja volt többek között  Péterfy Bori, Pálfi György, Miki357 és Éder Krisztián is.

 

A Song about my grandma az amerikai sitcomok látványvilágát idézi meg.  A klipet Lippai Balázs rendezte, az operatőre pedig Komoróczki Dia volt. A dalt egy személyes szál ihlette, ugyanis  az együttes frontembere, Fekete Giorgio nagymamája ötven évnyi házasság után úgy döntött, hogy szeretne elválni férjétől. A nagymama anno a klipet boldogan fogadta, büszke az unokájára, ezt  kommentelte is a videó alá.

Bálint számára azért is volt váratlan a háromszoros elismerés, mert még csak nemrég óta kerültek a szakma körforgásába, hiszen most lesz egy éve, hogy megalakultak.

A zenekar nyáron több fesztiválon is fellépett, az ezekből készült koncertvideó épp most jelent meg. November elején új dallal és klippel rukkolnak elő, aminek  a felvezetése a november 30-i születésnapi koncertjük lesz. Gaál Péter az adásban kijavította a koncert szót zsúrra, mert szerinte  ez valójában születésnapi zsúr lesz, hiszen  az egyéves gyerekek is zsúrral ünnepelnek. A fiúk lelkesedése töretlen a jövő év elején új lemez anyaggal már stúdióba is vonulnak. Hogy folytatódik-e majd a nagyi története egy újabb dalban, az még a jövő zenéje…