Most szól:
Vezeti:
2019.10.19 Szombat . 23:09

Családmeséink! - A Dudás és a Szó testvérek

Két családi történet, két életút, két külön világ és egy közös pont, ami összeköti őket.

Két salgótarjáni fiú, akik szülővárosukból indulva próbálják elterjeszteni a minőségi gasztronómia fogalmát. Egy cukrász, aki már többször megnyerte az ország tortája címet és egy pék, aki kenyereibe nem csak a világ egyik legjobb pékmesterétől kapott kovászát, de a szívét is belesüti. A Családmeséinkben megismertük Szó Gellért és Szó Dani történetét.

A stúdióban, Lilinél pedig az encsiek kuriózum éttermének két tulajdonos- mesterszakácsa akiktől megtudjuk, hogy miért pont "Anyukám mondta" az étterem neve, aminek köszönhetően Encs felkerült nem csak a hazai Dining Guide, de Európa legjobb éttermeit listázó térképre is. Kiderül Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd titka, ami - és nem spoilerezünk ezzel - az összetartó családban, a feleségekben, az anyukákban, a vasárnapi családi ebédekben rejlik.

 

"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy testvérpár, a Dudásék, Szabolcs és Szilárd. A két olasz, az encsi olaszok.

Mindketten Olaszba' dolgoztak, mint főpincér és mint séf, és mint akik szeretnek ott. Az idők teltek, és ők pdig arra gondoltak egy kis két és fél éves New York-i kitérő után, hogy vár a haza, és jöttek haza. Nem voltak arcosak, először csak sarok-bárt csináltak, aztán sarok-pizzériát, aztán meg Anyukám Mondta Éttermet.

Most olyanok ők meg az éttermük, mint egy tizenöt éves jó bor. Nem estek szét, az idő jól áll nekik, egyre jobbak és még lesznek sokkal jobbak is, és még van bennük tartalék, lényegében tartalék, lényegében sok."

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

Rókusfalvy Lili előtt az M2 Petőfi Tv családi talkshowjában minden pénteken ismert emberek nyitják meg otthonuk és lelkük ajtaját, és vezetik be őt és a nézőket családi titkaik birodalmába.  A Családmeséink egy igazán mozgalmas fél óra, amiben 5 percenként mindig történik valami új, valami váratlan, valami megható vagy éppen kacagtató. Ami azt bizonyítja: családban lenni a legjobb. Családmeséink, M2 Petőfi Tv, péntekenként 20:40.