Most szól:
Vezeti:
2019.10.22 Kedd . 10:19

Csoszó Bazsi nem mindennapi módon ünnepelhette nyolcadik születésnapját

Bazsi egy életvidám kaposvári Down-szindrómás kisfiú, aki szeret legózni, autózni, főzőcskézni és rajzolni. A legjobban azonban leveleket imád kapni és postásat játszani. Születésnapi meghívókat is szívesen rajzol és ezzel szerez örömet másoknak, aminek ő is örül. Születésnapjához közeledve anyukája azt találta ki, hogy egy közösségi oldalon megkér másokat, hogy írjanak levelet kisfiának.

„…Bazsi, a kisfiam – mint gondolom, sok más gyermek, – érdeklődik a posta/csomagküldés bűvös világa iránt, hiszen belegondolva gyermeki naivsággal valóban varázslatos, hogy egyszer csak a postaládában terem egy levél, szórólap, újság, vagy csenget a postás bácsi, és hoz valamit. Sokszor játszik a kistesójával is postásat. Bazsinak szeptember 13-án lesz a szülinapja, így arra gondoltam, hogy hozzátok fordulok, hátha van a közösségben 1-2 ember, aki szívesen szerezne örömet neki egy rajzzal vagy képeslappal.

Dia”

 

Ez a felhívás olyan jól sikerült, hogy Dia, Bazsi anyukája is megdöbbent, mert közel hétszáz születésnapi üdvözletet kaptak. Jókívánságok nemcsak Magyarországról jöttek, hanem Spanyolországból, Svájcból, Angliából, Izraelből és Floridából is. Bazsi minden nap izgatottan ment édesanyjával a postára és vette át a friss küldeményeket és boldogan mutogatta anyukájának a szebbnél szebb képeslapokat. Óvodások és iskolások is rajzoltak neki, ami különösen tetszett a kisfiúnak. Többen felajánlották, hogy a jövőben is leveleznek majd vele.

A nagy napon Bazsit énekléssel köszöntötték a gyerekek az iskolában, ahová nem is akárhogy, hanem postásautóval érkezett. A kisfiú annyira élvezte ezt a napot, hogy haza se anyukájával, hanem a postással ment. Bazsi másik nagy kedvence a tűzoltóság, ahol a szülinapos beülhetett egy tűzoltóautóba is. A kisfiú azóta is a leveleit nézegeti, a postás élményeiről  és a tűzoltóságon tett látogatásáról mesél.

Bazsinak két egészséges testvére van, akikkel nagyon sokat játszik. Anyukája elmondta, hogy kéthónapos korában derült ki, hogy Bazsi más, és akkor tudták meg, hogy a Down-szindróma egyik legritkább fajtája van a kisfiúnak. Dia hangsúlyozta, hogy a Down-szindrómás gyerekek rengeteg szeretetet tudnak adni, sokkal jobban tudnak szeretni, mint más gyerekek és jobban  kimutatják a szeretetüket. Nincs bennük rosszindulat sem.  Azt  üzeni az anyukáknak, hogy ettől ne féljenek, éljék meg minden szépségét és pillanatát, mert nagyon sok szeretetet tudnak adni önzetlenül.