Most szól:
Vezeti:
2019.11.04 Hétfő . 21:17

Lola kicsi konyhája receptjei

ÉDESBURGONYA KRÉMLEVES és TÚRÓS-SZALONNÁS HALUSKA. Nézd újra a Lola kicsi konyháját! Vendég Kupec Zsolt néptáncos, videóújságíró

Ha hétfő, akkor Lola kicsi konyhája, ha kedd, akkor pedig mutatjuk a recepteket, hogyan készültek a finomságok!

 

ÉDESBURGONYA KRÉMLEVES

 

HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek kókuszzsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma
  • 2 db nagy édesburgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 7 dl alaplé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 2 dl kókusztej
  • friss koriander ízlés szerint
  • 40 g pörkölt földimogyoró

ELKÉSZÍTÉS:

  • A vörös- és az újhagymát üvegesre pirítjuk a kókuszzsíron. Hozzáadjuk a kockákra vágott édesburgonyát, valamint a felkarikázott sárgarépát.
  • Sózzuk-borsozzuk, és felöntjük az alaplével. Fedő alatt addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.
  • Amikor megfőttek a zöldségek, adjuk hozzá a gyömbért, majd kézi mixerrel pürésítsük - szükség szerint önthetünk hozzá még vizet is.
  • Adjuk hozzá a kókusztejet, és keverjük el. Tálaljuk frissen aprított korianderrel, újhagymával és durvára vágott földimogyoróval.

 

 

 

TÚRÓS-SZALONNÁS HALUSKA

 

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg juhtúró
  • 20 dkg tejföl
  • 1 csokor snidling

 

ELKÉSZÍTÉS:

  • Az apróra kockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd egy szűrőlapáttal kiszedjük a húst, és félretesszük.
  • Összedolgozzuk a meghámozott, lereszelt burgonyát a tojással és a liszttel. Az így kapott masszából galuskákat szaggatunk, és forrásban lévő, sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Ha feljönnek a víz tetejére, leszűrjük és lecsepegtetjük.
  • A kifőtt galuskákat megforgatjuk a még forró szalonnazsírban, majd tányérokra szedjük. Rámorzsoljuk a juhtúrót, rákanalazzuk a tejfölt, végül megszórjuk a sült szalonnakockákkal. Finomra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.

Nézd újra a Lola kicsi konyháját! Vendég Kupec Zsolt néptáncos, videóújságíró