Most szól:
Vezeti:
2019.11.05 Kedd . 23:07

Újra keressük Magyarország legjobb dalát!

November 22-ig lehet jelentkezni a Dal 2020 dalversenyébe.

Szepesi Mátyás a Dal 2019 legjobb szövegírója, Kölcsey Szabolcs pedig zenekarával, az Acoustic Planettel az év legjobb felfedezettjei lettek. Hogy ez az elismerés milyen hatással volt karrierjükre és munkásságukra.

Szepesi Matyi már régóta ismert alakja a magyar zenének, mégis számára új kapukat nyitott meg a Dal versenye. Mi történt utána? Milyen projektbe kezdett annak hatására, hogy a legjobb szövegíró lett? A Konyha zenekar dala múlt héten lépte át a 6 milliós nézettséget, méghozzá klip nélkül. Ez pont a harmincszorosa a második leghallgatottabb daluknak. Szóval sokat kaptak a műsortól.

 

Kölcsey Szabolcs zenekara az Acoustic Planet  friss zenekarként került a versenybe és a zenei életbe.  Mennyire éreztétek a verseny hatását utána? Beindult a nyaruk, VOLT, Srand Fesztivál stb stb. Már nem kell bemutatkozniuk, mindenki tudja, hogy a Dal szereplői voltak.

Az év magyar slágerét keresi A Dal 2020 című műsorban a Duna Televízió. A műsor kilencedik évada számos újítással és meglepetéssel várja a zenészeket és a nézőket.  A műsor készítői úgy döntöttek, hogy jövőre az eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik. A Dal nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja, valamint felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain is. A koncertlehetőségeken kívül a nyertes előadó kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban, illetve a zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül – olvasható a műsor közleményben.

A jelentkezési feltételekben is történt módosítás. A versenyzők november 22. éjfélig jelentkezhetnek a műsor honlapján az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével. Fontos változás az előző évekhez képest, hogy idén kizárólag magyar nyelvű, 2019. március 1. után bemutatott dalokkal lehet nevezni, a produkció során pedig akár tíz fő is részt vehet az előadásban.

A Dal nyertese egyben a Petőfi Zenei Díj év dala elismerését is megkapja. A műsorban továbbá több különdíjat is átadnak majd: A Dal 2020 legjobb dalszöveg írója, A Dal 2020 felfedezettje és a Dal 2020 legjobb akusztikus felvétele elismerések birtokosa a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is elnyeri.