Most szól:
Vezeti:
2019.11.12 Kedd . 09:47

Lola kicsi konyhája - recept

Libát sütnél úgy, ahogy Lola és Rókusfalvy Pál? Segítünk! Íme a hétfői adás receptjei! Ha lépésről lépésre követnéd Lolát és Palit, a tegnapi adást is újranézheted!

SÜLT LIBACOMB KÁPOSZTÁS TÉSZTÁVAL

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db libacomb
  • 2kg libazsír
  • 1szál rozmaring
  • 2db babérlevél

ELKÉSZÍTÉS:

A libazsírt felolvasztjuk és a besózott libacombokat valamint a fűszereket beletesszük és kis lángon néhány órán keresztül konfitáljuk, pontosan addig, amíg meg nem puhulnak.

Ezután kivesszük a combokat a zsírból és egy tepsire helyezzük őket, majd egy nagyon forró előmelegített sütőben néhány perc alatt ropogósra sütjük a bőrét.

 

KÁPOSZTÁS TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

250 g lebbencs tészta

500 g reszelt fejes káposzta

50 g cukor

Fekete bors

1 dl fehérbor ecet

ELKÉSZÍTÉS:

Egy kevés libazsíron a 2-3 centisre tört lebbencs tésztát megpirítjuk, majd sós vízben 10perc alatt készre főzzük.

Amíg a tészta fő, a cukorból karamellt készítünk és rátesszük a reszelt káposztás és a fűszereket. Ezt készre pároljuk és a végén a borecettel ízesítjük.

Ha a tészta megfőtt, akkor a káposztára szedjük és összeforgatjuk.

LÚDLÁB POHÁRDESSZERT

HOZZÁVALÓK:

 

Csokoládé ganache:

  • 200 g 70%os csokipasztilla
  • 220 g 35%os tejszín
  • 60 g cukor

 

Vízgőz felett összeolvasztjuk a hozzávalókat majd poharakba töltve kihűtjük.

Meggyragu:

  • 200 g méz
  • 200 g magozott meggy
  • 4 cl konyak

A mézet egy edényben felhevítjük, míg az elkezd barnás színben habzani, ezután rátesszük a meggyet és kb. 5-6percig főzzük. Beletesszük a konyakot és még 5 pecig főzzük.

Ezután egy habüstbe tesszük, amit jeges vízbe teszünk és a meggyet folyamatos kevergetés mellett kihűtjük.

A csokira rákanalazzuk, és ízlés szerint tördelhetünk rá csokis kekszet és díszíthetjük mentával.

Nézd újra a teljes adást itt: