Most szól:
Vezeti:
2019.11.19 Kedd . 09:57

Lola Kicsi Konyhája - ezt főzte Somossy Barbi

Ha hétfő, akkor Lola Kicsi Konyhája - és ha kedd, akkor receptek! Mit főzött Lola és Somossy Barbi? Zöldborsófzelék kesudióval, csicserifasírt és kölestorta szilvalekvárral a 13.adásból! Ha lemaradtál, nézd vissza a teljes adást és kövesd a folyamatot lépésről lépésre!

MENTÁS-KESUDIÓS BORSÓFŐZELÉK CSICSERIBORSÓS FASÍRTTAL

HOZZÁVALÓK:

 

  • 2 db konzerv csicseriborsó
  • 1 teáskanál pirospaprika por (lehet csípős is)
  • zsemlemorzsa
  • 3 db tojás
  • 1,5 db nagyobb vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kókuszolaj a kisütéshez
  • 320 g mirelit zsenge cukorborsó
  • 50 g kesudió
  • 3 dl mandulatej
  • mentalevél
  • friss petrezselyem
  • ízlés szerint só és bors

 

ELKÉSZÍTÉS:

  • Megfőzzük a csicseriborsót. Amikor félig megpuhult, megsózzuk. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük.
  • A vöröshagymát a fokhagymával együtt üvegesre pároljuk egy kevés olajon.
  • Majd ha megpuhult, akkor a turmixgépbe tesszük a csicseriborsóval és a tojásokkal.
  • Ha krémesre aprítottuk, akkor átöntjük egy tálba és hozzákeverjük a zsemlemorzsát, a pirospaprikát, majd sózzuk, borsozzuk.
  • A masszából kisebb gombócokat formálunk, ellapítjuk és kívülről is zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük róla.
  • Időközben elkészítjük a borsófőzeléket. Egy edénybe beleöntjük a mandulatejet és hozzáadjuk a friss cukorborsót és a kesudiót. Forrástól számított 10 percig főzzük, úgy, hogy beleteszünk még 1 mentalevelet.
  • Ha elkészült, várunk pár percet, hogy a keverék lehűljön egy kicsit, majd turmixgépbe tesszük és krémesre pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

 

ŐSZIES DÖRGICSEI KÖLESTORTA

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg hántolt köles
  • 25 dkg gazda túró
  • aszalt és cukrozatlan szilva, füge, datolya, áfonya
  • bio juharszirup
  • tojás
  • 250 g mandulaforgács
  • mentalevél

Ha elkészítenéd, nézd meg az adásban, hogyan csinálta Barbi és Lola!