Most szól:
Vezeti:
2019.12.09. Hétfő 13:33

Koncertek az M2 Petőfi Tv-n – Ezt nézd ezen a héten!

Ahogy megszokhattátok, ezen a héten is csemegézhettek az M2 Petőfi Tv-n kedvenc magyar és külföldi előadóitok legklasszabb koncertjeiből. A38 Hajó, VOLT Fesztivál, és Európa legnagyobb színpadai – mutatjuk, mi vár rátok december 9-től, ha sokáig terveztek fent maradni!

December 9. hétfő 23:25 – Mothers Cake

A szenvedélyes, lendületes, eredeti hangzást létrehozó osztrák Mother's Cake trió világa több forrásból táplálkozik. Megérintette őket jó mélyen a hetvenes évek szabad, lázadó, invenciózus rockja, ugyanakkor a rock legújabb irányzatai is, amelyek a régi harsány hangzások újraértelmezésével, kiaknázásával, átalakításával foglalkoznak, amilyen a stoner rock vagy akár az indie. Ez a kiemelkedő progresszív rock-zenekar három kiváló zenészből áll, akik Yves Krismer, Benedikt Trenkwalder és Jan Haußels.

December 10. kedd 23:25 – Kaláka 50

A Kaláka együttes 1969-es megalakulása óta, azaz ötven éve egyet jelent a magyar és az egyetemes költészet kimagasló alkotásainak megzenésítésével. Mégpedig úgy, ahogy azt Kányádi Sándor fogalmazta meg a legtalálóbban: "kimuzsikálva a Gutenberg óta könyvekbe száműzött versekből a maguk olvasata szerinti eredeti dallamot". A Kaláka ötvenéves fennállása alkalmából különleges koncertet adott.

December 11. szerda 23:20 – Trillion

Az eredetileg egyszeri alkalomra összeállt Trillion tagjai olyan fajsúlyos bandákból érkeztek, mint az Apey & The Pea, a Grand Mexican Warlock, a Shell Beach, az Iamyank Live Band, az ék vagy éppen a Jazzékiel. Ez idáig egyetlen, ám annál nagyszerűbb lemezük, a Dreaming Black 2015 tavaszán jelent meg, mely teljes hosszában elérhető a zenekar Bandcamp oldalán.

December 12. csütörtök 23:20 – Test Dept

Az industrial zene egyik legfontosabb zenekara, akik 1985-ben adták első, legendás koncertjüket a magyar fővárosban, ezúttal egy igazi testközeli, fülledt hangulatú ipari koncertet adtak a hajón. A műfaj egyik alapító atyjai az 1997-es The Enigma Of Doctor Dee albumuk után több mint két évtizeddel, idén év elején jelentkeztek új stúdióalbummal. A 2019-es Disturbance azt mutatja, hogy az 1981-ben alakult zenekarban legalább annyi energia van, mint amikor először játszottak Budapesten. Még mindig képesek a kevésből a legtöbbet kihozni sötét hangszerelési megoldásaikkal, a politikai beszólogatások lángja pedig a tőlük megszokott magas fokon ég.

December 13. péntek 23:20 – Road

Az Akvárium Stage Pass sorozat a legjobb hazai fesztiválos koncerteket hozza el hétről hétre az M2 Petőfi Tv-re. Az idén 15 éves Road zenekar a rock, hard rock, heavy metal és modern rockzene elemeit ötvözve lépett fel a Volt Fesztivál színpadán. A fiúk koncertélményét hamarosan a budapesti közönség újra átélheti, hiszen december 31-én a Barba Negra Szilveszterén búcsúztatják jubileumi évüket.

December 14. szombat 23:50 – Middlemist Red

Az Akvárium Stage Pass a fiatalabb generációnak is kedvez, hiszen a Middlemist Red Volt Fesztiválos koncertjével készül nektek szombatra. A Nóvé Soma-vezette pszichedelikus rockzenekar 2019 tavaszán jelentette meg legújabb kislemezét ’’The Beginning of a New Train of Thought’’ címmel, ezt a dalt is hallhattuk a fiatalok 2019 nyári, egyik legnagyobb szabású koncertjén.

December 15. vasárnap 23:50 Veronica Fusaro

A svájci születési Veronica Fusaro mesterien keveri a soul, a pop és az akusztikus gitárzene elemeit. A csupán 21 éves lány 2016-ban került reflektorfénybe ’’Lost In Thought’’ című dalának, amit a szakma már abban az évben megválasztott az év demofelvételének. 2018-ban és 2019-ben több, mint 136 koncertet adott, ezek egyikét vetítjük le az M2 Petőfi Tv-n, a Europe In Concert sorozat részeként.