Most szól:
Vezeti:
2019.12.13 Péntek . 07:00

Lola Kicsi Konyhája - vegán karácsonyi menü Kovácsovics Fruzsinával

Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertjein a nézőtér játszótérré változik - vajon mire számíthatunk a konyhában? Ami biztos: fantasztikus vegán menü készül az ünnepi asztalra!

Közeleg a karácsony - de nem mindenki eszik húst! Kovácsovics Fruzsina inzulinrezisztens - vagyis napi kb. 160 g szénhidrátot ehet, ha jól akarja érezni magát - és a közelmúltban vegán, vagyis csak növényi alapú  étkezésre váltott. A csajok vegán töltött káposztát csinálnak, és sütnek egy kapros-túrós pitét is - melyben sem túró sem vaj nem lesz - de finom!

Míg készülnek az ünnepi finomságok, Fruzsina őszintén mesél élete és karriere nehézségeiről, elakadásairól Lolának.  

Fruzsinát egyébként tavaly a Petőfi Póriumban is láthattátok - gyerekkoncerten. Hihetetlenül jó hangulatot varázsol!

Nem lesz ez másképp Lola Kicsi Konyhájában sem. A hihetetlenül sokoldalú énekesnő szabadidejében verseket ír, kirándul - és szívesen főz, kicsi korától, anyukájával együtt is akár. Egyelőre bevált, klasszikus alapanyagokból, klasszikus ételeket. Kedvence pl. a pestos tészta és a lencsefőzelék - de vegánként ez is kihívás tud lenni! Vagy a nagy ünnepi klasszikus: a töltött káposzta - kicsit másképp...

A vegetáriánus és a vegán egyaránt nem eszik húst - de a vegán ezen kívül semmi olyat sem, amelyet állattól vettek el. Így tilos a tojás és a tej is ebben az étrendben. Sokan még mézet sem fogyasztanak, mert azt a méhek kizsákmányolásával szerzik az emberek. Elég sok ételt kell újragondolni, ha az ember rászánja magát a váltásra. Nézd meg, Fruzsinak mennyire sikerült!

Lola Kicsi Konyhája - vegán ünnep Kovácsovics Fruzsinával. M2 Petőfi Tv, december 16, hétfő, 20:40