Most szól:
Vezeti:
2019.12.20 Péntek . 07:00

Böjte Csaba és nagycsaládja - Családmeséink!

Karácsony a legnagyobb családnál! Gyere Dévára, Böjte Csabáékhoz a Családmeséink! stábjával!

Autószerelőnek tanult, de otthagyta és bányásznak állt a Hargitán. A Ceausescu-rendszer bebörtönözte édesapját, aki szabadulása után belehalt a kínzások következményeibe. Böjte Csaba ekkor határozta el: papnak áll. Titkon jelentkezett  a ferencesekez, 7 éven át tanult és 89-ben pappá szentelték. Azóta missziója másoknak segíteni. Első gyerekeinek már gyerekei is vannak - és visszajárnak Csaba testvérhez Dévára.

Böjte Csaba testvér a Dévai Szent Ferenc Alapítványon keresztül jelenleg 2500 éhező gyerekről gondoskodik több mint 80 városban, gyermekotthonokban  - és további  százaknak keresett gondoskodó nevelőszülőket.  És fáradhatatlanul keresi, kutatja a segítségre szorulókat.  

A Családmeséink! stábja két napot töltött Déván, Böjte Csaba legelsőnek alapított gyermekotthonában. Együtt készülünk majd az ott élő, több mint 100 gyerekkel az ünnepre.

Mézeskalácsot festünk, fenyőfát díszítünk, vacsorázunk… Vagyis közelebb kerülünk az ő valóságukhoz. Azokhoz a gyerekekhez, akiknek a kívánságlistáján legtöbbször csak egy csizma vagy egy új, meleg kabát szerepel....

Böjte Csaba és gyerekeinek Adventje a Családmeséink! karácsonyi adásában- december 20-án pénteken este 20:40-től az M2 Petőfi Tv-n!