Most szól:
Vezeti:
×
2019.12.21 Szombat . 07:00

Karácsonyi Akusztik - Palya Bea. Vendég: Caramel

A teljes adás már megtekinthető!

Mit tudok adni nektek a fa alá? - írja Palya Bea Fb oldalán. "ÉLMÉNYT és TUDÁST. Ezek azok, amelyekre én magam is vágyom, és ezek azok, amelyeket én magam szívből és hitelesen tudok másoknak ajándékozni."

Ennek jegyében igazán különleges élményt, különleges koncertet ad mindanniyunknak Szenteste, december 24-én az Akusztik színpadán! Nézd meg, mire számíthatsz!

A koncerten Bea vendége Caramel lesz, akivel több dalt is énekelnek együtt - az egyik az Igazi angyal.

A másik maradjon egyelőre meglepetés!

Bea zenekara:  Tamás Czirják a doboknál, Gerzson János oud-on és buzukin játszva, Szokolay Dongó Balázs Official fúvós hangszereken és Gyorgy Orbán a nagybőgő mögött. Zongorán  Oláh Krisztián.

A koncertfelvétel igazán jó hangulatban zajlott -a  dalok pedig csodásan szólnak akusztikra hangszerelve! Hallgass bele a Szaladós c. dalba - akusztikusan!

Maga Bea így ír az Akusztikról:

Nagyon örültem ennek a felkérésnek, karácsonyi koncert a Petőfi Akusztik sorozatban.

Eszembe jutott egy korábbi pillanatfelvétel, 2011-ben játszottam ugyanebben a sorozatban, akkor még a Petőfi Rádió volt a helyszín, Ribizliálom, Szépszemű szeretőm, Nagy utazás, ezeket a dalokat játszottuk. Aztán ugyanabban a stúdióban két évvel később, már anyaként vettem fel a Nő című lemezem dalait. Mindegyik egy fontos állomás, mint ahogy az A38-hoz is életem sorsfordító koncertjei kötődnek.

Amikor ezt az anyagot raktam össze, gondolkodtam, hogyan adhatok a legtöbbet. Hát úgy, ha őszinte vagyok, gondoltam, mindig ide jutok. Megmutatom dalokkal, milyen nekem most ez a karácsony. Persze mindenekelőtt ez “csak” zene, játszuk a csodás zenésztársaimmal ezeket a nagyon mélyről feltörő, áldott dalokat, hangokat, és kész.

Nem hagytam ki a kedvenceket, elhangzik majd a Szaladós, a Szabadon, és a tavalyi legfontosabb újjászületés-dal, a Hazatalálok én. A Volt szeretőm című hálaénekbe a virtuozitást most Oláh Krisztián zongorajátéka hozza majd. A Két ház is benne van a dalok sorában, a lányaim miatt, a Hívlak téged is miattuk. Meg persze miattam és miattatok :). Lesz majd Én Istenem és Csend csend csend, a belső békéért, de lesz Egész nap és Suttognak a vének, mert nekem nincs ünnep tánc es közös éneklés nélkül.

Szóval csak dalok, csak zene. De ezentúl átszövi a hangulatot valami nagyon emelkedett, meghitt, bensőséges dolog: hogy a belső fényem legyőzte a belső sötétséget, hogy a válás után még erősebb és bátrabb lettem, a dalszerzés segítségével megélt metamorfózisom a teljességhez, az igazán megélt Élethez vitt egy lépéssel közelebb.

Életre váltam.

A zene szeretetén túl ez ennek a koncertnek a fő üzenete: az utam nem az áldozaté, hanem hősé, minden akadály megerősít, leküzdésével új képességeket csiszolhatok. Így is lehet, drága hallgatóim, halljátok ugye?

Az, hogy ebben társaim vannak, már jó ideje így van, de akkor is dicsőítem a velem játszó, velem tartó zenészeket, Gyuri, Krisz, Gerzson, Tomi, Dongó, love you forever.

És akkor még jött Feri. Caramel. Amikor énekel, folyton mosolyognom kell, a fülem kíváncsi, na most vajon merre viszi a dallamot, nyughatatlan nyugodtsága annyira ismerős, férfias jelenléte tetszik, a népzenei és a soul-r’n’b díszítések karácsonyi egyházi zenében oldódnak egybe. Na meg az Igazi angyal című dalomban, amely talán minden szülővé váló ember karácsonyi himnusza.

Volt egy álmom, bőgős nagyapám, a Sztáncs Tata ült éles öregséggel, apámmal hallgatjuk, Tata magyarázott az éneklésről, lassan, fiam, lassan, és akkor átalakult az arca Feriébe, vagy Feri valami férfi felmenőjébe. Összetalálkoztak a mélyben a gyökereink.

A karácsonyi Akusztik Palya Beával - december 24-i adását itt láthatod az M2 Petőfi TV Youtube csatornáján: