Most szól:
Vezeti:
2019.12.23 Hétfő . 07:00

Mit nézz az ünnepek alatt - filmkínálat a Petőfi Tv-n

Karácsonyi harang, Apák és lányaik, Good Will Hunting, Veszedelmes viszonyok, Oltári baki, A Hazug - az M2 Petőfi Tv ünnepi kínálata! Minden estére tartogatunk valami szuper néznivalót! Tarts velünk az ünnepek alatt is!

 

24-én 21:25:

Karácsonyi harang (kanadai, 2012).

Nem sokkal karácsony előtt egy erős hóvihar miatt, mely fákat csavar ki a helyéből, nyolc ember csak a régi templomba tud bemenekülni. Mindannyian idegenek a másik számára, s meg van a saját történetük. Egy idő után mindannyian rájönnek, hogyan tanulhatnának egymás problémáiból...

25-én 21:25:

Apák és lányaik (am.,2015, Fsz. Russell Crowe, Amanda Seyfried)

Az Apák és lányaik egy megható és érzelmes családi történet egy New York-i apa és lánya egymás iránti szeretetéről. A film két idősík között váltakozik: a '80-as években játszódó történésekben Jake Davis, a Pulitzer-díjas, mentális problémákkal küzdő regényíró özvegyként neveli ötéves kislányát, Katie-t. A jelen idejű cselekmény pedig az immár felnőtt, Manhattanben élő 30 éves Katie mindennapjait mutatja be, aki gyermekkori démonjaival szembeszállva próbálja meg helyes mederben tartani életét.

26-án 21:20 :

Good Will Hunting (am.1997, Fsz. Matt Damon Robin Williams)

Will Hunting még csak húsz éves, de már kilóg a kemény dél-bostoni munkásnegyed környezetéből. Barátaihoz hasonlóan gürcöl, amikor éppen nem a helyi bárban lóg vagy nem keveredik összetűzésbe a törvénnyel. Sohasem járt egyetemre, legfeljebb gondnokként felmosni a padlót. Mégis homályos történelmi utalásokat idéz fel fényképszerű emlékezetéből és szinte azonnal old meg Nobel-díjas professzorokat is zavarba ejtő matekpéldákat. Az egyetlen dolog, amire ez a bámulatosan okos és lehetetlenül dühös fiatalember nem képes, hogy újabb kocsmai verekedése után kidumálja magát a várható börtönbüntetés alól. Egyetlen reménye Sean McGuire, az egyetemi professzorból lett pszichológus, aki csodálja a fiú érzelmi küszködéseit és megérti, milyen az, amikor az ember élete állandó küzdelem.

A film forgatókönyvéért Matt Damon és Ben Affleck Oscar-díjat kapott.

28-án 21:10:

Veszedelmes viszonyok (am. 1988, Fsz. John Malkovich, Glenn Close)

Stephen Frears filmje sokadik feldolgozása Choderlos de Laclos azonos című regényének, mely a múlt században tiltott olvasmány volt. Őszinte történet férfiak és nők cselszövéseiről, praktikáiról, szövevényes testi és lelki kapcsolataikról. Mindennek középpontjában a XVIII. század Franciaországának fülledt és romlott erotikája áll. Gyönyörű jelmezekben pompázó szereplők, az egzaltált, ugyanakkori rendkívül erotikus John Malkovich, a szépséges Michelle Pfeiffer, a fiatal, vonzó Uma Thurman remekül érzékeltetik e kor hálószobáinak, titkos budoárjainak történéseit. A gazdag és öntelt Merteuil (Glenn Close) fogadást ajánl a nőcsábász Valmontnak (John Malkovich). A feladat: elcsábítani az erényes, de gyönyörű Madame de Tourvelt (Michelle Pfeiffer). Ám Valmont csapdába kerül, mert áthágja azt a szabályt, melyet a legfontosabbnak tartott: "Soha ne légy szerelmes"...

29, Filmklub 21:05: 

Oltári baki (francia, 2017, R-Fsz. Reem Kherici)

Mathias és Alexia évek óta együtt vannak, ám most, életében először Mathias félrelépett egy másik nővel, méghozzá egy esküvőszervezővel. Amikor Alexia véletlenül megtalálja a nő névjegykártyáját párja zsebében, egyből tudja mi a helyzet: végre összeházasodnak! Fel is keresik hát Juliettet, és elkezdik szervezni az év legőrültebb esküvőjét!

A film után pedig a közelmúltban több díjat nyert Hazug (2018, R. Kámán Albert, Fsz. Nagyistók Edit ) c. magyar kisjátékfilm rendezője, főszereplője és zeneszerzője beszélget Galán Gézával. A beszélgetés után a filmet is megnézheted!

 

Tarts az ünnepek alatt is az M2 Petőfi Tv-vel -nézd nálunk a leghangulatosabb filmeket!