Most szól:
Vezeti:
2020.01.01. Szerda 16:35

Petőfi Zenei Díj TOP 3!

A Petőfi Zenei Díj átadója 2019-ben a Petőfi Tv egyik legnépszerűbb műsora volt! Összegyűjtöttük nektek azokat a videokat, amelyekre a legtöbben voltatok kíváncsiak a tavaly augusztusi gála élő közvetítéséből!

A tél közepén egy kis nyár! Augusztus 20-án kaptákj meg a legnépszerűbb előadók, zenekarok és dalszerzők a Petőfi Zenei Díjakat a Strand Fesztivál 0. napján.  A gálát a Petőfi Tv élőben közvetítette. A fellépők közt szerepelt az Unusual Suspect a Nimród és a Kund , azaz ahogy mindenki ismeri őket, a U S N K!  A rettentően fiatal és új csapat produkcióját augusztus 20-a óta közel 23 ezerszer néztétek meg az M2 Petőfi Tv Youtube-csatornáján!

A Petőfi Zenei Díj kategóriáinak ( az év zenekara, az év férfi előadója, az év női előadója, az év videoklipje, az év akusztikus koncertje) öt-öt jelöltjét egy zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló, csaknem száz tagú szakmai testület állította. A végeredményt a szakmai grémium és a közönség szavazatainak összessége adta.  Idén négy új kategóriában is kiadták a díjat: az év szövegíróját, az év gitárosát, az év ütőhangszeresét és az év billentyűsét  a Petőfi Rádió által összeállított öt-öt nevet tartalmazó shortlistből a korábbi életműdíjasok - Bereményi Géza, Demjén Ferenc és Tátrai Tibor - választották ki.

A Halott Pénz két kiváló dallal robbantotta be a Petőfi Zenei Díj 2019 bulit! Nézd meg, hogy szólt a Mindenre ráveszel és az Amikor feladnád a Petőfi Zenei Díj 2019 díjátadó gáláján! Az M2 Petőfi Tv Youtube csatornáján ezt a  két produkciót is közel 23 ezerszer játszottátok már le!

A díjazottak névsora 2019-ben:

Az év női előadója: Rúzsa Magdi

Az év felfedezettje: Acoustic Planet

Az év dala: Pápai Joci Az én apám 

Az év videoklipje: Follow The Flow : Nem tudja senki

Az év férfi előadója: Ákos

Az év gitárosa: Füstös Bálint

Az év szövegírója: Szepesi Mátyás

Az év ütőhangszerese: Gálos Ádám

Az év billentyűse: Szebényi Dániel

Az év zenekara: Halott Pénz

Az év akusztikus koncertje: Bagossy Brothers Company - 2018.11.05.

Életműdíj: Nagy Feró

Nézd újra a teljes díjátadó gálát - benne Pápai Joci, a Halott Pénz, a Hiperkarma, az AWS, a USNK, az Acoustic Planet, a Useme és a francia Ofenbach fellépésével, és emlékezz egy kicsit télen a nyárra velünk - ahogy augusztus óta már sokan tették ezt; közel 23 ezren az M2 Petőfi Tv Youtube- csatornáján!