Most szól:
Vezeti:

Hogyan élhetsz boldog, békés, harmonikus életet? A Családmeséink! 2019-ben sok példát hozott erre - pénteken Medveczky Kata pszichológussal nézzük ezeket végig - és megpróbáljuk kideríteni, mi is kell a boldogsághoz! addig is összeA Családmeséink! első idei adásában felidézzük a tavalyi év kedvenceit, és a boldog békés családi élet megteremtéséhez kapunk hasznos tanácsokat Medveczky Kata pszichológustól!

Pénteken újra jön a Családmeséink! az M2 Petőfi Tv-n! Az év eleje mindenkinek az előző év összefoglalásáról és az új év, sőt évtized indításáról, fogadalomtételekről szól. Így az új évad első adásában mi is összegzünk és irányt mutatunk majd ahhoz, hogy 2020-ban is megtaláljuk a családi békét. Az előző évadban számos inspiráló családi történetet meséltünk el nektek. Zenészek, sportolók, színészek és művészek nyitották ki előttünk otthonuk és életük ajtaját. Ezekből is felidézünk majd néhányat, a stúdióban pedig Medveczky Kata pszichológus ad majd tanácsot a sikeres évkezdéshez.

 

Kit nevezünk fiatal szülőnek és van-e ideális kor a gyermekvállalásra? Hogyan készüljön fel egy pár az örökbe fogadásra és mikor működik jól a családi dinamika, legyen szó családi vállalkozásról vagy a hétköznapi életről?

Hogyan dolgozta fel Lugosi Dániel Ali és felesége, hogy első gyermekük sürgősségi császárral jött világra? Milyen lehet 3 nevelő családnál nevelkedni, mint ahogy Zsiga Melinda cseperedett? Hogyan dolgoznak együtt a sütés nagymesterei, a Szó testvérek? És miért jó igazán nagy családban élni, amelyben mindenki ugyanazt a szakmát űzi?

Tarts pénteken Lilivel és Katával - és választ kaphatsz a kérdésekre!

Addig is összegyűjtöttük Nektek azokat a Családmeséket, amelyekre legtöbben voltak kíváncsiak az M2 Petőfi Tv Youtube-csatornáján 2019-ben. Fábián Juli édesanyja és barátai visszaemlékezés-füzére, Kollányi Zsuzsi és Király Viktor a testvér - és az ikertestvér-kapcsolatról, Bogdán Árpád filmrendező a nevelőotthonban töltött gyerekkorról és Zsiga Melinda nevelőszüleiről és gimnáziumáról.

Fábián Juli emlékadás

November 1-én egy kivételes, érzelmekkel áthatott adásban emlékeztünk Fábián Julira. Egykori zenésztársaival idéztük fel, milyen volt a tragikusan fiatalon elhunyt énekesnő. Benéztünk a róla szóló dokumentumfilm utolsó felvételi napjaira és exkluzív interjúban mesélt lánya elvesztéséről Lamberger Galina. És hogy hogyan lehet feldolgozni a feldolgozhatatlant? Ebben mutatott utat Rácz Katinka, gyászfeldolgozási szakértő. Az adást november óta több, mint 52 ezerszer játszották le az M2 Petőfi Tv Youtube-csatornáján!

Vajon milyenek az egypetéjű ikerpárok? Létezik-e ikertelepátia? És milyen az élet két ikerbabával?  Kollányi Zsuzsi, Király Viktor, a Fölszállott a Páva 2015 énekkategóriájának nyertesei; Haraszti Julcsi és Marcsi, és Dr. Tárnoki Ádám és Dávid ikerkutató orvosok segítettek a téma körüljárásában a családi talkshow 9. adásában.  És vajon milyen a  másorvezetőnek, ha saját édesanyja is szerepel a műsorában? Életében először állt kamera elé Rókusfalvy Lili édesanyja is, persze nem egyedül, hanem ikertestvérével karöltve.

Akiket az élet nevelt. Akiknek a szótárából hiányzik a klasszikus család definíció, mégis, vagy talán éppen ennek a rögös indulásnak köszönhetően, nagyon messzire jutottak. Ilyen a világbajnoki bronzérmes kickboxos, Zsiga Melinda és a többszörösen elismert filmrendező Bogdán Árpád is. A nevelőotthonban töltött gyerekkor nehézségeiről, az extra akadályokról, amelyeket egy családban felnövő gyerek nem is ismerhet - és ezek leküzdéséről mesélt Bogdán Árpád  Lilinek egy igazán őszinte mélyinterjúban. És elmehettünk Zsiga Melinda egykori gimnáziumába, megismerhettük Melinda életét a nevelőszülőkkel a családi talkshow 4. adásának riportjából.

Ezek voltak 2019 legnépszerűbb családi történetei - és hasonlók jönnek idén is. És az első adásban a boldogsághoz vezető út lépésről lépésre a pszichológus szemével!  2020-ban is vár a Családmeséink- a családi talkshow Rókusfalvy Lilivel, az  M2 Petőfi Tv-n , péntekenként 20:35-től.