Most szól:
Vezeti:
2020.01.17. Péntek 09:12

Családmeséink! - határon túli magyar családok

Lovasíjász család a Felvidékről – Vermesék. Akik ugyan mára már a szélrózsa minden irányába szétszéledtek, de a család és a lovaglás a mai napig összehozza őket. Milyen volt régen és milyen most az élet a Felvidéken? Nézd meg a Családmeséink riportjában! És vajon milyen volt a Ceaușescu-rezsimben felnőni? A stúdióban az erdélyi származású énekes: Keresztes Ildikó. És Kárpátaljáról hogyan lehetett vajon magyar népzenészként elindulni? Pál István „Szalonna” osztja meg velünk családmeséit, otthonról, hazáról és a magyar identitás megélésről. 2020 a nemzeti összetartozás éve. Határon túli magyar családok a Családi talkshowban.

Ezen a héten átlépjük határainkat a Családmeséinkben. Nem átvitt értelemben, hanem a valóságban is. Olyan családokat ismerünk majd meg, akik otthon vannak határon innen és túl is. Riportunkban megismerheted a felvidéki lovasíjász-családot, Vermeséket. Akik ugyan mára már a szélrózsa minden irányába szétszéledtek, de a család és a lovaglás a mai napig összehozza őket. Milyen volt régen és milyen most az élet a Felvidéken?

Milyen volt a Ceaușescu-rezsimben felnőni?

- Szerintem én nem lehetnék ma az, aki vagyok, ha nem az lettem volna, aki voltam és nem onnan jöttem volnam ahonnan jöttem - foglalja össze a származás jelentőségét Keresztes Ildikó Lilinek. 

- Kápátalján volt egy Tsz, amelynek a vezetője megálmodta, hogy létrehoz a Magyar Állami Népi Együttes mintájára a TSZ dolgozóiból egy együttest - mesél a kedzetekről Pál István "Szalonna" prímás.

Szerinted sikerüt neki? Nézd meg ma este a családi talkshow-t - és kiderül!

Családmeséink!  M2 Petőfi Tv 20:35.

Egy kis részlet kedvcsinálónak: