Most szól:
Vezeti:
2020.01.27. Hétfő 13:11

Tom Odell - és más világsztárok ezen a héten az M2 Petőfi Tv-n!

A január 27-i héten a swingtől a rapzene kedvelőin át, egészen az alternatív reggae-ig mindenki megtalálja a kedvencét! Mutatjuk az e heti koncertajánlónkat, most is érdemes lesz sokáig fent maradni!

Január 27. hétfő 23:20 - Whizz-Bang

A Whizz-Bang a swing zenét és a rockabilly műfajt házasította össze pörgős, dinamikus zenéjében. Koncertjeiken saját számaik mellett Brian Setzer feldolgozások és örökzöld slágerek is felcsendülnek - csak bírják a tempót a lábak!

 

Január 28. kedd 23:20 - Bongor

A Bongor formációt Berta Csongor alapította Szabadkán. A brooklyni rendőrautók szirénái helyett neki a jugoszláv légvédelmi riadó jutott, a rap műfajához való kötődése mégis nagyon korán és nagyon erősen kialakult. 2017 októberében jelent meg első szóló EP-je Monománok címmel, ezt követően pedig az Entrópia EP. A 2018-as Kikeltetőben debütált, ahol közönségdíjas lett. Ennek hozadékaként vehette fel első stúdió-EP-jét, a Plexit.  A Bongor projekt mára már egy hétszemélyes zenekarrá terebélyesedett, melynek tagjai mind-mind egyedi és kiváló ízléssel bíró zenészek. Ez a formáció sokkal kiforrottabb és izgalmasabb dalok létrehozására ad módot, koncertjeik színvonala pedig bármely fesztiválon megállja a helyét.

Január 29. szerda 23:20 - Shantel and the Bucovina Club Orchestar

Az európai klubokat pár éve meghódító Balkán-hullám legjelentősebb képviselője a német, de bukovinai ősökkel büszkélkedő Shantel, aki formációjával őrjöngő teltházak előtt lép fel ma is. Találmánya, projektje, zenekara a Bucovina Club maga a balkáni őrület: szédületes tempójú ritmusok, szerb, bolgár, román, roma és török muzsikák némi elektronikával, programozott alapokkal megtámogatva.

Január 30. csütörtök 23:20 - Vágtázó Csodaszarvas

Grandpierre Atilla csillagász, zenész, filozófus egyedülálló alakja a magyar zenei életnek. A Vágtázó Halottkémek alapító-frontembereként a nyolcvanas évek óta járja sajátos, egyedi útját. A Vágtázó Csodaszarvas a magyar népzenére helyezi a hangsúlyt, de mindezt tökéletesen egyéni és összetéveszthetetlen módon. Az ősi magyar népzenét, szertartásokat felelevenítő, katartikus hatású koncerteket adó zenekar koncertjein "mindenen túláradó, minden burkot szétrepesztően szárnyaló életigenlés élhető át" - mondja Grandpierre.

 

 

Január 31. péntek - Ocean Alley

Ausztrál, alternatív reggae - rock együttes Sydney-ből. Pályafutásuk során eddig három albumuk született, a legutóbbi 2018-ban, melyet díjra is jelöltek. Jelenleg olyan előadókkal turnéznak együtt, mint The Cat Empire, Xavier Rudd, vagy Tash Sultana.

 

Február 1. Szombat - Tom Odell

Az angol származású zeneszerző-énekes, Tom Odell, az "In the Name Of" nevezetű kiadóhoz szerződött le, ahol Lily Allen fedezte fel és megjegyezte: "Odell energiája a színpadon David Bowie-ra emlékeztet". Bemutatkozó középlemeze, a Songs from Another Love, 2012 októberében jelent meg. Első televíziós bemutatkozása 2012 novemberében volt, mint a "Later... with Jools" holland show fellépője. 2013 januárjában a BBC az "Another Love" kislemezét használta, hogy reklámozza a csatorna 2013-ra tervezett terveit. Odell zenéit ezek után több divatbemutatón is használták. A 2012-ben megjelent lemezével, 'Songs from Another Love', elnyerte a BRITs Critics' Choice Award-ot, amelyet ezelőtt olyan híres énekesek nyertek meg mint Adele és a Florence and the Machine, majd az előző nyertes Emeli Sandéval együtt interjúvolták meg 2013 februárjában. Odell első stúdióalbuma, a Long Way Down, 2013 június 14-én jelent meg és első lett a UK Official Chart-on. A The Rolling Stones előzenekara lett volna 2013 július 13-án, de betegség miatt nem tudott fellépni.

Február 2. vasárnap 23:50 - Walking on Cars

A Europe in Concert koncertsorozat ezen a héten a négytagú indie-rockbanda, a Walking on Cars koncertjét hozzuk el. A zenekar 2013-ban jelentette meg első EP-jét 'As We Fly South’ címmel, melyet eddigi legnagyobb slágerük követett, a ‘Speeding Cars’. 2019-es ‘Colours’ című nagylemezükkel egészen az ír toplisták 2. helyéig tornázták magukat - ennek a lemeznek egyik bemutatókoncertjét láthatjátok vasárnap, az M2 Petőfi Tv-n.