Most szól:
Vezeti:
2020.02.22 Szombat . 06:45

Az Akusztikban: Hajdu Klára Quartet

A jazzénekes-dalszerző saját zenekarával - és Malek Andrea vendéggel az Akusztikban hétfő este! Akusztik, M2 Petőfi Tv, hétfőnként 22.15.

 Hajdu Klára a hazai jazz-élet kiemelkedő énekes-dalszerzője és tanára. Az egyetlen magyar jazz portál olvasói 2018-ban az év énekesnőjének választották. Énekelt már többek között New Yorkban, Ottawaban, Torontoban, Osloban, Párizsban, Londonban, Glasgow-ban, Rómában....és folytathatnánk a sort.

Klára a zenével együtt nőtt fel. Már óvodás orában látszott: nagyon jó érzéke van a  zenéhez. Általános iskolában zongorázott és kórusban énekelt. A jazzéneket középiskolás korában kezdte  - és 18 évesen már színpadon is állt.  Székesfehérváron a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskolában végzett jazz-ének szakon 2005-ben. Tanárai voltak: Pocsai Kriszta, Pély Barnabás,Kiss Noémi.

Klára még iskolába járt, mikor felkérésre 2003-ban  a Balázs Elemér Group női hangja lett -  Winand Gábor mellett .

A Hajdu Klára Quartet-et 2008-ban alpította. Tagok: Balázs József zongora, Soós Márton nagybőgő és Cseh Balázs dob. 2009-ben  a 41. Magyar Játékfilmszemlén Arany Mikrofon díjat nyert Pacsovszky József : A vágyakozás napjai című filmje - amelyben Klára énekel. A filmzene Bacsó Kristóf munkája.

A fellépések mellett Hajdu Klára tanult is: 2009-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének szakán - Berki Tamás, Lakatos Ágnes és Holczer Irma növendékeként.

Klárára azóta már dalszerzőként is felfigyelt a szakma, hiszen "You're Gonna Rise" című szerzeményét, melyet Szakonyi Milánnal hangszerelt, "A Dal2019" szakmai zsűrije beválogatta a legjobb 30 dal közé.

Az A38 hajón egy Margaret Island feldolgozással is megörvendeztette a nézőket. A koncert különleges vendége: Malek Andrea.

Hajdu Klára Quartet Akusztik  február 24-én 22:15-kor az M2 Petőfi TV műsorán.