Most szól:
Vezeti:
2020.02.24 Hétfő . 10:36

„Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled!" - 65 éves lenne Steve Jobs

1955. február 24-én született Steve Jobs, az Apple atyja, aki egyszerre volt zseni, korszakalkotó, és újító üzletember. Sokak számára inspiráló volt kitartása miatt, valamint azért, mert kellő szerénységgel tudta kezelni a sikert. Ikonikussá vált az egyszerű garbó/farmer/edzőcipő szettje, amiben minden előadáson feltűnt, valamint inspiráló beszédei, amik a mai napig megmaradtak. Ezekből gyűjtöttünk most össze néhányat, amivel emlékezünk a 2011. október 5-én elhunyt Jobsra.

„Az elmúlt 33 év során minden reggel belenéztem a tükörbe, és megkérdeztem magamtól: "Ha a mai lenne az életem utolsó napja, azzal szeretném vajon tölteni, amit ma csinálni fogok?" És valahányszor a válasz túl sok napon át volt "nem" egyhuzamban, tudtam, hogy valamin változtatnom kell..."

„Az élet néha fejbe vág egy téglával. De ne veszítsd el a hited!"

„Az emberek gyakran nem tudják, hogy mit akarnak, amíg meg nem mutatod nekik."

„Ki kell derítened, hogy mi az, amit szeretsz. Ez ugyanúgy igaz a munkára, mint a párkapcsolatokra. A munkád tölti ki az életed jelentős részét, ezért ha igazán elégedett akarsz lenni, hinned kell benne, hogy jó munkát végzel. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha szereted, amit csinálsz. Ha még nem találtad meg, keresd tovább, ne add fel! Mint az a szívügyekkel lenni szokott, itt is tudni fogod, hogy mikor találtad meg az igazit."

Steve Jobs / Fotó: Getty Images

„A turistaosztály ugyanakkor landol, mint az első osztály."

„Aki elég őrült ahhoz, hogy elhiggye, hogy meg tudja változtatni a világot, az meg is teszi."

„Nem igazán érdekel, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Nekem az számít, hogy este mikor lefekszem, tudjam, hogy valami csodálatosat alkottunk."

„Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! (...) Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában."

Fotó: Getty Images