Most szól:
Vezeti:
2020.03.16. Hétfő 17:31

Maradj otthon! Szuper koncertek az M2 Petőfi Tv-n és a neten!

Bár most határozatlan ideig az élő zenei élmények kimaradnak az életünkből, kedvenceink és az M2 Petőfi Tv is gondoskodik arról, hogy a legjobb koncertek házhoz érkezzenek. Mutatjuk, mire tombolj ezen a héten!

Nézzük előszür a koncerteket az M2 Petőfi Tv műsorán:

03.16. Hétfő 22:20 - Bëlga

Bár a Bëlga hiphop-zenekarként vonult be a köztudatba a nagy dumagépek már rég nem csak reppet nyomnak. Furcsa, szürreális, (ön)ironikus szövegek, zseniális műfajparódiák, oktatószámok, kiosztódalok, alázózenék, Ganxsta Zolee-paródia és Cypress Hill kifigurázás, egzisztencialista butadiszkó, gyereklemez, modernizált bordal és négynegyedes történelmi tabló - csak néhány petárda a Bëlga kifogyhatatlan patrongyárából.

03.17. Kedd 23:15 - Csaknekedkislány

Ez a páratlanul vidám tánczenekar klassz zenéjével hozza el az egyik legjobb szövegíró szófordulatait! Csapella Olivér szövegeire nem lehet oda nem figyelni, különösen, amikor a zenekarával roppant lazán adja elő vicces kalandjait, fura élethelyzeteit. A Csaknekedkislány koncertjeire ennek megfelelően táncos kedvű vidám tömeg jár el, hogy velük énekelhessen falábú nőkről és a kiszolgáltatottság szabadságáról.

03.18. Szerda 23:20 - Firkin

A Firkin zenekart 2008 nyarán alapította Péter János fuvolás, amely a modern ír kocsmazene féktelenül vidám műfaját honosította meg Magyarországon. Mára nemzetközi szinten is elismert, kedvelt, rajongott együttessé léptek elő népes rajongótáborral, ami nem csoda, hisz koncertjeik igazi örömünnepek.

03.19. Csütörtök 23:20 - Fran Palermo

A Fran Palermo zenéje olyan, mint egy színes kaleidoszkóp: folyamatosan formálódik, változik, mégis minden elemében egy izgalmas és látványos kerek egésszé válik. Vagabond rock and rollként címkézett stílusukat egyszer indie sivatagi rock, folk vagy éppen mediterrán hangulatok inspirálják, melyekben leginkább a gitár, a dobok, a fúvós hangszerek és a billentyű dominál. Koncertjeik igazi táncolós, önfeledt pillanatok füzéréből állnak, az évek során egyre nagyobb színpadokon is megőrizve azt a közvetlenséget, ami a kezdeti utcazenélésből maradt meg.

03.20. Péntek 23:20 - Honne

Angol elektronikus duo, melynek tagjai James Hatcher producer, és Andy Clutterbuck énekes-producer, 2014-ben alakult Londonban. Az együttes neve japán szóból ered, jelentése: 'igaz érzések'. Eddig két albumuk jelent meg: "Warm on the cold night" címmel 2016-ban, és a "Love me/Love me not" néven 2018-ban. Első alkalommal léptek fel hazánkban.

03.21. Szombat 23:45 - Post Malone

Austin Richard Post, vagyis művésznevén Post Malone 2015-ben, Justin Bieber előzenekaraként robbant be a köztudatba White Iverson című dalával, majd az azt követő évben Stoney című nagylemezével világhírnévre tett szert. Az amerikai rapper-énekes producer azóta Rockstar című dalával Az év rapdalának járó díjakat is bezsebelte, három albumán olyan előadókkal működött együtt, mint Ozzy Osbourne, a nemrég elhunyt Mac Miller vagy Halsey. 2019-ben a Sziget Fesztiválon lépett fel Budapesten, ennek felvételét hozzuk el az M2 Petőfi Tv-re.

03.22. Vasárnap 23:50 - Europe In Concert

Minden héten Europe in Concert. Európa legjobb rock- és popzenészeinek koncertjei. A régi nagy nevek mellett sok fiatal művészt, és együttest is megismerhetnek.

Ha pedig online néznéd:

03.19. Csütörtök 17:30 - Bohemian Betyars

Élő, 360°-os Youtube stream a Bohemian Betyars zenekar próbaterméből.

03.20. Péntek 19:00 - Tankcsapda

"Hogy senki ne maradjon Tankcsapda és élő koncertek nélkül, elnyomunk egy jó erős egyveleget, ami a YouTube-on keresztül mindenki számára elérhető lesz, regisztráció nélkül, teljesen ingyen."

03.21. Szombat 21:00 - Vázsonyi János

Az ókortól napjainkig Vázsonyi kedvenc zenéi szaxofonon. Preimer: Beethoven “Holdfény szonáta” részlet, szaxofon átiratban. A koncert online lesz látható, valószínűleg Pécselyről a Facebookon

Felkészül: 03.25. Szerda 20:00 - Carson Coma

Jövő héten már biztosan megnézheted a Carson Coma koncertjét is.

Figyeld az Én Vagyok Itt! adásait, a PetőfiLive cikkeit és az M2 Petőfi Tv Fb oldalait - és rendszeresen elhozzuk  a legjobb koncerteket  adásban és neten a nappalidba. #maradjotthon!