Most szól:
Vezeti:
×
2020.03.18 Szerda . 11:15

Borsi Flóra és Milák Kristóf a legtehetségesebb fiatalok között

Az amerikai Forbes immáron ötödik alkalommal állítja össze azt a listát, amelyen a legtehetségesebb 30 év alatti európai fiatalok szerepelnek. Idén dupla az öröm, hiszen 32 ország, 300 fiatalja közül két magyar is a legjobbak között szerepel. A 'Művészet és kultúra' kategóriában a 26 éves Borsi Flóra, míg a 'Sport' kategóriában a 20 éves Milák Kristóf kapott helyet.

Flóra egy igazi 'Photoshop Királynő', műveit szerte Európában, Új-Zélandon és az Egyesült Államokban is kiállították már, 2019-ben pedig a World Press Photo kísérő kiállításaként a Magyar Nemzeti Múzeumban is megtekinthetőek voltak a képei.

A digitális fotóművész szürreális fotóival egyre népszerűbb, amit a Forbes listáján szerzett helye is igazol, ahol például Cara Delevingne szupermodell is helyet kapott.

  

Milák Kristóf mindössze 20 éves, de 2019-ben már új világcsúccsal világbajnok lett 200 méter pillangón, amivel Michael Phelps 10 éves rekordját döntötte meg.

A világ- és Európa-bajnok, valamint többszörös ifjúsági olimpiai bajnok hamar az ország kedvence lett, aki most a Forbes 'Sport' kategóriájában többek között Elina Svitolina világbajnok teniszezővel és az Arsenal játékosával Hector Bellerin focistával is együtt szerepel.

A Forbes teljes listáját ITT találjátok!

Forrás: Forbes