Most szól:
Vezeti:
×
2020.03.21 Szombat . 11:40

Az Akusztikban: Balázs Elemér Group

Hétfő este 22:05-től Akusztik az ország legjobb jazz-zenészeivel! A Balázs Elemér Group vendége Dés László lesz! Akusztik, M2 Petőfi Tv, 22.05.

Balázs Elemér Magyarország egyik legkeresettebb jazzdobosa, zenésze 2000-ben alapította meg saját zenekarát, a mára kétszeres Fonogram-díjas Balázs Elemér Groupot, mely hamar hazánk egyik legnépszerűbb jazz együttesévé nőtte ki magát.

A női és a férfi hang váltogatása, sokszor egymásra felelgetése fontos szerepet játszik a stílusukban, zenéjük dallamos és melodikus, mely széles rétegeket szólít meg. Jellemzi művészetüket a fuzionálás a különböző népek és kultúrák színes zenei motívumaival, de bebizonyították már azt is, hogy a klasszikus reneszánsz és barokk stílus jazzel ötvözése sem jelent gondot nekik.

Lemezeiket vagy koncertjüket végighallgatva bárki úgy érezheti, dalról-dalra utazza körbe a világot Erdélytől kezdve egészen Brazíliáig. Elmélyült és igényes zenéjük garancia az igazi repülésre.

Balázs Elemér Group Akusztik az A38 hajón. Vendég: Dés László. Március 22-én, vasárnap 22:00-kor a Petőfi Rádióban és március 23-án, hétfőn, 22:05-től az M2 Petőfi TV-n!