Most szól:
Vezeti:
2020.03.22 Vasárnap . 12:12

A koronavírus hozhatja össze az Oasist?

A zenészek már számtalanszor bizonyították a jótékonysági koncertek erejét. Ám mi van akkor, ha egy zenekar két főszereplője olyannyira összeveszett, hogy 10 éve szóba sem állt egymással? A koronavírus talán összehozhatja a brit Oasist és a Gallagher tesókat.

2009 nyarán, egy párizsi fesztiválon történt ugyanis az az eset, hogy az Oasis testvérpárja, Liam és Noel Gallagher olyannyira összeveszett a fellépést megelőző percekben a színfalak mögött, hogy a szólógitáros Noel kijelentette: azonnal otthagyja a zenekart. Azóta számtalanszor röppentek fel hírek a banda reunionjáról, ám ezeket a balhésabb testvér mindig megcáfolta.

Liam Gallagher azonban most békejobbot nyújtott, a COVID-19 rohamos terjedése miatt. Egy Twitter posztban, nyilvánosan kérte testvérét arra, hogy egy egyszeri és megismételhetetlen jótékonysági koncertet hozzanak össze a koronavírus betegeinek megsegítésére és az ellenszer kutatására. Liam szerint a világválságban pont ideje a legendás brit bandáknak újra összeállni, köztük a The Jam-nek (Paul Weller) és a The Smiths-nek (Johnny Marr) is. Az üzenetben még azt is megjegyezte: csak egy buliról lenne szó, utána pedig visszatérhetne mindenki a fantasztikus szóló karrierjéhez.

Liam egyébként nemcsak nagyszabású tervekkel veszi ki részét a koronavírus elleni harcban. A napokban számos videót is megosztott Instagramján, az Oasis legnagyobb slágereit kézmosó dalokká alakítva. Alkalmazzátok kedvencetek, és szurkoljunk együtt a jótékonysági (remélhetőleg stream) buliért!

Wonderwall, azaz Wonderwash:

View this post on Instagram

New tune WONDERWASH c’mon you know LG x

A post shared by Liam Gallagher (@liamgallagher) on

Supersonic, azaz Soapersonic:

Champagne Soapernova: