Most szól:
Vezeti:
×
2020.03.22 Vasárnap . 15:29

Ilyen még nem volt: elindult a Maradj Otthon! fesztivál

A virtuális fesztivál szervezői – magyar fesztiválok, klub- és koncerthelyszínek, és a többi között a Petőfi rádió és M2 Petőfi tévé – arra buzdítják a magyar zenészeket, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a „MARADJ OTTHON!"-kampányban, ezzel is ösztönözve rajongóikat, hogy vegyék komolyan az előírásokat és a biztonsági intézkedéseket.

A Maradj Otthon! fesztivál szervezői a napokban száznál is több hazai zenekart, és előadót kértek fel arra, hogy a közös cél érdekében a saját közösségi felületeiken rendszeresen posztoljanak arról, mivel töltik a napjaikat otthon. Ezek a posztok, videók, házi koncertek természetesen a fesztivál Facebook-oldalán is elérhetőek lesznek.

Az akció ötletgazdája, Lobenwein Norbert szerint "kötelességünknek érezzük, hogy a klubok, fesztiválok milliós létszámú közönségét - fiatalokat és idősebbeket - ráébresszük arra, hogy ezekben a nehéz hetekben-hónapokban be kell tartaniuk a szabályokat és otthon kell maradniuk". A Maradj Otthon! virtuális fesztivál szombaton Rúzsa Magdi - direkt erre az alkalomra rögzített - feldolgozásával indult, a Most élsz! című Máté Péter-dallal.

A négy fal között fesztiválozók szombaton este részt vehettek Ákos karantén-koncertjén is, ma este 8-kor pedig a Halott Pénz énekese, Járai Márk szobakoncertjét hallhatják, amit a Maradj Otthon! fesztivál Facebook-oldalán, azaz ITT is lehet követni. Te jössz? ;)