Most szól:
Vezeti:
×
2020.03.23. Hétfő 11:39

Néptánc-challenge kezdőknek

Fiatal táncosok mutatják a kezdő lépéseket. Átmozgat, közösségformáló és még a hagyományaink is terjednek a képernyőkön.

A néptánc felvidít és közösséget teremt, űzhetik kicsik és nagyok, vékonyak és kevésbé vékonyak, ügyesek és leendő ügyesek, egyszóval, a néptánc mindenkié. Ezt vallja Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, aki az ország legnagyobb profi együttesének az élén eddig is azon dolgozott, hogy népi kultúránkat mindenki számára élvezhető módon tálalja.  Most belevágnak a néptánc-challange kezdőknek projektbe, méghozzá abban a reményben, hogy ha ennek a nehéz időszaknak vége, akkor, ha jól figyeltek, simán menők lehettek egy táncházban is!

Zsura szerint tehát a néptánc mindenkié, és ezt be is bizonyítja a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagjaival, akik egy néptánc-challenge-re hívnak titeket – tégy egy próbát akkor is, ha még sohasem próbáltad! És ha igazán vagány vagy, készíts róla felvételt, és oszd meg akár a Petőfi TV, akár a Magyar Nemzeti Táncegyüttes FB oldalával.  Az első leckét Sánta Gergő és Sánta-Bíró Anna a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szólistái tanítják nekünk.