Most szól:
Vezeti:
×
2020.03.27 Péntek . 13:11

Gyerekkel otthon

Hogyan köthetsz le egy örökmozgó bölcsist, ha otthon kell maradni? Rókusfalvy Lili és Boldi receptje.

Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt napok, hetek mindenki életében nem várt szituációkat teremtettek. Mi már két hete, önkéntesen, itthon vagyunk Boldival, az én csodás,szuperaktív kisfiammal, ami bizony nem kevés kihívás elé állított, ugyanúgy, mint sok más anyukát. De a fő szempont mindamellett, hogy egészségesek maradjuk és vigyázzunk egymásra, az az, hogy Boldizsár ebből a helyzetből a lehető legkevesebbet érzékelje. 

Nem könnyíti meg a dolgomat, hogy Boldi minden reggel úgy ébred, hogy “mit csinálunk ma, hova megyünk, ki jön hozzánk?” Ezek a kérdések záporoznak, aztán a nem várt válaszok után jönnek a miértek. Itt még be lehet vetni egy-két klassz mesét a láthatatlan bacikról, amit én általában összekötök egy kézmosós, pacsálós játékkal.

Vagy Marge kézmosós dala is segíthet. Nagyon örül, hogy most annyit pancsolhat, amennyit csak szeretne, max. anya kicsit többet takarít. 

Nálunk nem volt újdonság a napi rutint tartani úgy, hogy a gyereknek játszótársa, és közben háziasszony is legyek, hiszen egyébként is így telnek a mindennapjaink, mert Boldi nem jár bölcsibe. Itt inkább a változatos programok kialakítása igényel részünkről nagyobb kreativitást.

A szokásos játékokon túl, igyekszem bevonni őt a házimunkába, persze úgy, hogy ő is élvezze, és nekem se jelentsen ez sokkal több extra takarítani valót. Szóval kellemeset a hasznossal alapon főzünk, takarítunk, pakolunk. Sajnos ezt viszonylag hamar megunja, amit nem csodálok, hiszen nekem sincs mindig hozzá kedvem. Tehát ha innen nézzük még lelkesebb is, mint én.

 

Amikor csak tehetjük, igyekszünk kiszökni a szabadba. Persze olyan helyre,ahol a madár se jár. Vagy maximum az. Egy-egy ilyen kalandozás után mindenki jobban alszik. Szintén a napi rutin része  a minden napos tánc, amit már Fodor Imi is javasolt. Ez gyerekkel még élvezetesebb, mint egyedül:) és egy komplett edzéssel felér.

Így talán a jókedvünket és a lelkesedésünket is jobban meg tudjuk tartani. Nekem ezekben a napokban is a fiam mosolya adja a legtöbb erőt, és ez mindent megér. Szóval hajrá anyukák, apukák! Legközelebb összeszedek pár olyan játékot, melyeket otthon is könnyedén el tudtok készíteni a gyerekeiteknek.