Most szól:
Vezeti:
2020.03.28 Szombat . 17:44

Akusztik Legendák: Kormorán

Maradj otthon - és elhozzuk a legjobb akusztikus koncerteket! Az Akusztik Legendák fellépője hétfőn a Kormorán lesz! A műsor kicsit korábban kezdődik, mint eddig: 22.05-től!

A Kormorán jól ismert dalai most egészen új hangzásvilággal csendülnek fel az Akusztik Legendák adásában.

A Kormoránt Koltay Gergely és Papdimitriu Grigoris alapította 1976-ban. Zenéjükben elsőként ötvözték Magyarországon a folk és a rock elemeket, ezzel új műfajt teremtve hazánkban. Az elmúlt 44 évben a világ számos országában koncerteztek,és már majdnem 140 hanganyagot adtak ki. A zenekar nevéhez köthető több film zenéje is (Julianus, Honfoglalás, Sacra Corona, Trianon, A Költő visszatér, Elektra mindörökké, Zúgjatok harangok, A Megfeszített, A Napba öltözött leány). 

A Kormorán első fénykora a 80-as évek közepe volt, majd a 2000-es évek elején a zenekar újjáéledt. Koltay Gergely 8 zenészt gyűjtött maga köré, akikkel újra koncertezni indultak. 25. fennállásuk alkalmával megkapták a Magyar Szabadság díjat, 2003-ban Koltay Gergely pedig a Magyar Köztársaság Aranykeresztje kitüntetést vehette át Mádl Ferenc köztársasági elnöktől. A zenekar a 2010-es években tagcseréken ment át. jelenlegi tagjai: Fehér Nóra, Gáspár Álmos, Karácson Zsolt, Koltay Gergely, Szekeres Zoltán, Szűts István, Vadkerti Imre, Zsoldos Tamás. 

 Az A38 hajóról most a közismert Kormorán dalok csendülnek fel akusztikus hangszerelésben március 29-én 22:00-kor a Petőfi Rádióban és március 30-án hétfőn, 22:05-kor az M2 Petőfi Tv-n.