Most szól:
Vezeti:
2020.03.30. Hétfő 10:05

Nem unatkoznak otthon a sztárok

Alvin és a Mókusok kertészkednek, horgásznak, Szekeres András könyvet ír és közös munkába kezdett Dányi Krisztián színésszel - aki egyébként a szomszédja. Hangácsi Marci pedig online honfoglalózik a barátaival - mikor nem ad épp szobakoncertet.... Lássuk, mivel ütik el az időt a zenészek!

Alvin és a Mókusok

A népszerű punk-rock zenekar, az Alvin és a Mókusok nem tétlenkedik a kényszerű szünet ellenére sem. Új dalokat készítenek, sőt még egy dokumentumfilmet is bemutattak a rajongóknak. De ha éppen nem zenélnek, akkor sem unatkoznak egy percig sem!

-              Én mindig is imádtam elvonulni a világ elől és mivel itthon meg tudom oldani a stúdió felvételeket, zavartalanul készül az új Alvin lemez! Ami nagyon fontos még, hogy többet tudok lenni a családommal, és mivel horgászni ugyanúgy eljutok, nem fordult fel kategorikusan az életem, kivéve persze, hogy nagyon hiányzik a közönség és a bulik. Fontosnak tartom viszont, hogy próbáljak a pozitív dolgokra koncentrálni! Például itt a grillszezon, úgyhogy lassan előszedem a bográcsot, a grillrácsot és van időm filmeket, sorozatokat is nézni. – meséli Alvin. – Sajnos elmaradt pár koncert tavasszal és arra gondoltunk, hogy hiánypótlás gyanánt csinálunk egy akusztikus házi koncertet (lehetőségekhez mérten) és közben arról is beszámolunk, hogy érintette a csapat tagjait ez a helyzet. Mire észbe kaptunk, csináltunk egy dokumentumfilmet. Reméljük, hogy ezzel egy kis örömet hozunk a közönségünk életébe, nem véletlenül lett a film címe, hogy Végig csinálom veled!

A zenekar basszusgitárosa, Viki sem unatkozik, veteményeskertet csinált, sokat főz és végre rengeteget van a friss levegőn.

-              Mindig is szerettem kertészkedni, most pedig még több időm van rá. – mondja Viki – Kezdetben csak paradicsomot, paprikát, uborkát ültettem, most pedig már tök és rengeteg fűszernövény is gazdagítja a kiskertemet. Nagyon élvezem a kerti munkát, kísérletezgetek, böngészem a vetőmagokat.

Kevesen tudják rólam, hogy nagy pesto készítő vagyok! Ezért is fontosak nekem a fűszernövények és a paprika, mert ezekből mind pesto lesz! Ezen kívül olyan dolgokat is megfőzök most, amit hosszabb ideig kell főzni, végre van rá időm! Kicsit oda is kell figyelni, ennyi kaja mellett, hogy ne vigyem túlzásba!

Kattints a galériára!

Ami viszont ennél is fontosabb, hogy eddig a koncertek miatt pont a szabadidőmet nem tudtam a családdal tölteni, most viszont sokkal több időm van rájuk. A szüleim idősek, így fokozottan figyelni kell rájuk, nekik is segítek a bevásárlásban. Ezen kívül pedig rengeteget vagyok a friss levegőn, nagyokat sétálok, kocogok. A zenekari dolgokkal kapcsolatban pedig azon túl, hogy egymástól távol is dolgozunk az új lemezen, végre lesz időm leleltározni a zenekaros termékeket, amit már ezer éve terveztem!

Szekeres András (Junkies)

Szekeres András, a Junkies énekese is belevetette magát az otthoni teendőkbe, mint mondja, bár már a létező összes sorozatot és filmet megnézte, egyelőre még jól bírja az otthonlétet.

- Olvasgatok, gitározom, ráadásul szerettem volna könyvet is írni, erre most lesz időm – mondja. – A lehetőségekhez képest a család is jól bírja, hétköznaponként a feleségem a nappaliban home office-ol, a lányom Tami tanul, én pedig a hálószobában csinálom a dolgaimat.

Andris felső szomszédja és jó barátja Dányi Krisztián színész, akivel bár találkozni nem tudnak, elég kreatívan oldják meg a közös munkát és kapcsolattartást:

- A színészek nagy része most otthonról szinkronizál, viszont Krisztián nem a technika ördöge, így kitaláltuk, hogy van egy jó hosszú kábelem, azt feljuttatom Krisztián ablakán keresztül hozzá, így ő fel tudja mondani a szövegeket, én pedig az otthoni kis stúdiómban rögzítem. Telefonon tudjuk tartani a kapcsolatot, illetve úgy csináljuk, hogy mindketten látjuk majd a számítógép képernyőjét. Ezzel segíteni tudom a munkáját.

Persze, a zenélés sem áll meg, most jön ki legújabb daluk, a „Hashtag maradj veszteg!”.

- Ez egy olyan dal, amit nem kellett erőltetni, azonnal meglett. Először egy online koncerten játszottuk Barbaró Attilával, de akkor még csak próba szinten volt kész. Most készül a végleges verzió. De a Junkies-ra is több időnk van, tervben volt már egy ideje, hogy az idén 20 éves „Káros az egészségre” című lemezünket újra felvesszük, de ezen kívül új dalokat is írtunk, hisz új lemezt is szerettünk volna kiadni, de félő volt, hogy emellett a jubileumát ünneplő albumunkra már nem lesz idő. Hát, így mindkettőre lesz. Igaz, hogy az új lemez picit csúszni fog és nem év végén jelenik majd meg, ahogy terveztük, de ez belefér. A „Káros az egészségre” így 20 év után meghallgatva már kicsit viccesen hangzik, nem árt majd neki a vérfrissítés. Szerintem most minden zenész a kreatív időszakát éli, nem köt le minket a bulizás, a koncertek. Hamarosan Marge-dzsal is készítünk egy közös dalt.

 

Hangácsi Márton: Jól elvagyok magammal!

Hangácsi Marci a napjai nagy részét általában otthon töltötte, otthon dolgozott, amit viszont megérez most: hogy nincsenek koncertek és esténként nem tud találkozni a barátaival, ami neki mindig is a kikapcsolódást jelentette.

- Nekem nincs bajom az otthonléttel, mert jól kijövök magammal, ráadásul amúgy is sokat vagyok itthon. Az viszont hiányzik, hogy egy kicsit kikapcsolódjak, a közönségnek zenéljek, ezért találtam ki az #otthonkoncertet. Az emberek egyébként is szeretik, ha a zenészt a saját környezetükben láthatják, én pedig zenélhetek nekik közben, szóval ez így mindenkinek jó. Az első koncertre nem készültem dallistával, úgy voltam vele, hogy ami éppen eszembe jut, amit szeretek, azt eljátszom. A technika egy kicsit megtréfált, ugyanis a koncert vége felé lefagyott a rendszer, de a következőn már nem így lesz, sikerült minden akadályt elhárítani. Amikor pedig éppen nem szobakoncertezem, dalokat írok, gyakorlok, főzök, sőt, elképesztő honfoglaló partikat csapunk a barátaimmal, természetesen online.

Hangácsi Marci legközelebb április 2-án, csütörtökön tart szobakoncertet, addig is itt bele tudok nézni az első homekoncertjébe ezen a linken.