Most szól:
Vezeti:
×

Az Akusztikban hétről hétre a legnevesebb és legprofibb hazai zenészek bizonyítanak: nem a 220V és a hangerő teszi produkcióikat átütő erejűvé! És megmutatják: ki tudnak lépni a sémákból és képesek egészen újat alkotni - akár olyanokkal, akik egészen más stílust képviselnek. Gondoltad volna, hogy nincs is olyan messze pl. Apey a Margaret Island-től? Könyves Dina, az Akusztik szerkesztője most összegyűjtötte nektek a legizgalmasabb duetteket az elmúlt évekből!

  1. Koszi Janka & Bagossy Norbi-Maradj így

Kétségtelen, hogy jelenleg a Bagossy Brothers Company zenekar az egyik legnagyobb kedvenc itthon. Valószínűleg ezért is esett a választása Koszi Jankának, Bagossy Norbira mikor vendégelőadót keresett az Akusztik felvételére. Az erdélyi zenekar egyik melankolikus, szerelmes dalának a duett meglepően jól áll. Imádni fogjátok!

  1. Molnár Tamás & Tóth Gabi- Jöjj még

Molnár Tamás, a Jetlag frontembere tavalyelőtt az Akusztik koncert keretén belül a korai Anti Fitness Club klasszikusokon és vadiúj Jetlag slágereken túl olyan dalokat is színpadra vitt zenekarával, melyeket más előadóknak írt. A felvételen egy rendhagyó kollaborációt is hallhattunk, Tóth Gabival, ahol az énekesnő 2010-es slágerét adják elő közösen.

  1. Margaret Island & Apey-Békülés

A Margaret Island III. lemezén több előadóval is készített közös dalt, ezek között fellelhető a hazai metál-színtér jeles képviselője, a Lazarvs ( korábban: Apey&the Pea ) frontembere Apey is. Aki nem ismeri Apey szólóprojektjét, az valószínűleg meglepődik a Békülés c. dalban hallható hörgésmentes, finom éneklésén, ami különlegesen simul bele a Margaret Island által képviselt zenei világba.

  1. Roma Soul & Punnany Massif-Láttam már szebbet

Imádjuk, mikor két különböző zenei stílust képviselő zenekar kollaborál.  A Roma Soul ősi-autentikus cigányzenéje párosul a Punnany Massif által képviselt hipp-hoppal. Az eredmény nagyon izgalmas.

  1. Pápai Joci & Kollányi Zsuzsi: Mikor a test öregszik

 A 2019-es Petőfi Zenei Díj Év dalát magáénak tudható Pápai Joci Kollányi Zsuzsit hívta meg Akusztik koncertjére. Az énekes Majkával közösen jegyzett dalában most felcserélte a szerepeket. Joci rappelt, Zsuzsi pedig Joci szólamát énekelte. Igazán érzelemdús előadás lett!

  1. Babé Sila & Schoblocher Barbara- Mindenhol ott van

 Ritkán hallhatunk menő női duetteket, de ez mindenképpen az.  Babé Sila miközben nemzetközi karrierjét építi, itthon is különleges pillanatokat okoz. Ilyen volt Schoblocher Barbival közösen előadott daluk, a Mindenhol ott van, amelynek eredeti változata Barbi zenekarának, a Blahalouisiánának 2016-os albumán található.

  1. Paddy and the rats & Köteles Leander- Tavaszi szél

 Amikor a pub ’n’ roll, a metál, és a népzene találkozik. A legfőképp kelta –punk stílust képviselő Paddy and the rats a Leander Kills frontemberét invitálta meg Akusztik felvételére, ahol az egyik legismertebb magyar népdalt, adták elő közösen. A Tavaszi szél vizet áraszt viszont nem ak

ármilyen változatban szólalt meg. A csapat a világhírű Queen zenekar 1986-os budapesti koncertjén megszólaltatott formát vette elő.

  1. Vastag Csaba& Nagy Feró- Azok a boldog szép napok

Az egyik legnagyobb buli kétségkívül Vastag Csaba Akusztik koncertje volt! Az énekes korábbi mentorát, A DAL 2020 zsűritagját Nagy Ferót hívta meg. Közösen adták el a Beatrice örökzöld slágerét az Azok a boldog szép napokat. Ha igazán jól akarsz szórakozni, akkor erre kattints!

  1. Pál Utcai Fiúk & Beck Zoli- Legelő

Elképesztő, hogy a PUF már több mint 35 éve meghatározó képviselője a magyar alternatív zenei szcénának.  Ezt már csak azzal lehet megkoronázni, ha egy másik megkerülhetetlen eladóval állnak egy színpadon. Legnépszerűbb daluk a Legelő, most a 30Y frontemberével, Beck Zolival szólal meg.

  1. Palya Bea & Caramel- Igazi angyal

Leírás: A 2019-es év legmeghatóbb Akusztik koncertjét Palya Beának köszönhetjük, aki dalaival még különlegesebbé varázsolta számunkra a karácsonyt. Bár az ünnepek már elmúltak, a következő pedig még messze van, de a lelkünknek most is jól eshet ez a csodás dal - két nagyszerű énekes előadásában. Palya Bea és Caramel duettje annyira jól sikerült az A38 hajón, hogy Caramel később visszahívta Beát vendégfellépőnek az arénás koncertjére.