Most szól:
Vezeti:
2020.04.04. Szombat 10:23

Könnyen elkészíthető otthoni játékok Lilitől

Mivel a kimozdulós programok száma is csökkent az elmúlt időszakban, ezért úgy döntöttem, hogy szétnézek mi van itthon, és abból próbálok meg alkotni valami hasznosat a gyerekemnek. Sok praktikus, fejlesztő és szórakoztató játékötletet találhatunk az interneten, ha egy kicsit jobban beleássuk magunkat. Ezek közül szedtem össze nektek párat.

Házi gyurma

A kisgyermekes szülők jól tudják: gyurmából sosem elég! Nálunk is fogyóeszköz, pedig nem esszük meg! :-)

Ezért is örültem, amikor rábukkantam egy igen egyszerű receptre.

Íme a hozzávalók:

- 1 bögre liszt

- 1 bögre víz

- 1/3 bögre só

- 1 tk citromsav

- 1 ek olaj

Az elkészítését ebben a videóban találjátok:

Nálunk nagy sikert aratott, különösen kellemes az állaga.Hűtőben, zacskóban tárolva sokáig eláll. Szerintem minden korosztályt leköt egy időre.

Pálcikás fejlesztő játék

Ezt a játékot azért szeretem, mert már az elkészítésébe is be lehet vonni gyermekünket. Illetve nekünk szülőknek is élvezetes vele játszani. Fejleszti a síkban tájékozódást (jobb kéz, bal kéz), a figyelemkoncentrációt és a finommotorikát.

 

Hozzávalók:

- színes papír

- fehér papír

- lapos pálca

- ragasztó

- olló

A játék elkészítését itt tudjátok megnézni:

LEGO-labirintus

Ez az a játék, aminek az elkészítésében már a 3 éves fiam is sokkal ügyesebb, mint én. Ezt garantáltan élvezni fogja az elejétől a végéig, számtalan lehetőséget és variációt rejt magában. Ajánlott a játékos kedvű apukákat is bevonni, vagy a tesókat, és akkor anyának van egy kis szabadideje. Ezzel tuti el lesz az egész család.

Hozzávalók:

- lego alaplap

- lego kockák

- golyó

- szívószál

Az elkészítés folyamata ebben a videóban:

Én ezekkel a játékokkal próbálom színesíteni az itthon töltött napokat. Remélem, hogy nektek is sikerült pár ötletet adnom ahhoz, hogyan tudjátok változatosabbá tenni ezeket a napokat.