Most szól:
Vezeti:
×
2020.04.15 Szerda . 14:59

Caramel a Honeybeast klipes dalában vendégeskedik!

Az aktuális helyzetre reagál a zenekar és Caramel közös dala, melynek videója az üres budapesti utcákon forgott.

Túlélő címmel készített új dalt a Honeybeast, és a felvételhez a zenészek felkérték Molnár Ferenc Caramelt egy kis közreműködésre. A kollaboráció nem újkeletű: Tarján Zsófi, az együttes énekesnője vendégként fellépett Caramel jubileumi koncertjén idén februárban.

 Örömmel vállaltam el a Honeybeast felkérését. Zsófi vendégművészként énekelt velem már korábban közösen egy dalt a jubileumi koncertemen. Az azonnali szimpátia mellett az is kiderült ott, hogy a hangszíneink tökéletesen passzolnak. Bár nem volt könnyű megoldani a hangfelvételeket önkéntes karanténunk idején, a körülmények ellenére is nemzetközi színvonalú anyag született!” - meséli Caramel.

A zenészek nem egy szokványos karanténklipet szerettek volna forgatni – már csak azért sem, mert a dal szövege elsősorban a klímahelyzetről és a Föld kihasználásáról szól. A vírushelyzet aztán amolyan új dimenziót nyitott, és a videó már jelentős mértékben az aktuális vészhelyzetre koncentrál.

A klip főszereplője Kovács Panka színésznő – ő alakítja a Túlélőt. Két, merőben eltérő lelkiállapotot jelenít meg: az önfeledt vidámságot és a drámai mélységet. Ipacs Gergely rendező olyan vizuális motívumot keresett, ami rezonál a dal érzékeny duettjére, és kifejezi azt a kettőséget, amiben mostanság élünk. A közelmúlt mosolya és a hirtelen jött fenyegetettség mindenkiben harcot vív. A Túlélő régi önmagát próbálja utolérni, megtalálni Budapest kihalt tereiben...

Caramelnek nem ez az egyetlen koprodukciója mostanában: pár napja jelent meg a Palya Beával közös Csillagom című dala, melynek klipje egy korábbi Caramel sláger, az Átutazók videójának előzményeit mutatja be.

És itt a korábbi klip az Átutazókhoz: