Most szól:
Vezeti:
×
2020.04.24 Péntek . 10:39

Otthon készül a VB-re a frizbi válogatott

Videóra vették a repülőkorong kihívást a hollandiai világbajnokságra készülő magyar játékosok.

Sporttöténelmet ír a Magyar Repülőkorong Válogatott, ugyanis első alkalommal vesz részt magyar  felnőtt válogatott Ultimate Világbajnokságon. A négyévente megrendezésre kerülő világversenyen közel 3000 játékos vesz részt, aminél több versenyző leginkább a multisport eseményekre - mint az Olimpia vagy Universiade -  jön össze.  A fiatal magyar frizbisport célja egyelőre a rutinszerzés. A keret 28 fős lesz, átlagéletkoruk mindössze 19,3 év. A Maradj Otthon! felhívás jegyében a csapat egyelőre még otthon edz, erről készült ez a videójuk:

A csapa eddigi eredményei: Első korosztályos Európa-bajnokságán az U20-as vegyescsapat negyedik helyezést, az U17-es leányegyüttes ezüstérmet szerzett a lengyelországi Wroclawban.

A szabályokról, az U20-as válogatott 2019-es lengyelországi ifjúsági Európa-bajnokságra felkészüléséről nézzétek meg az M4 Sporton látható Jövünk! magazin felvételét.

A magyar sikereknek és a sportág gyors magyar fejlődésének köszönhető, hogy a 2019-es Ultimate frizbi Európa-bajnokságot Győr rendezhette.

Magyar szempontból sikeres volt a frizbi Európa-bajnokság. " A célunk az volt, hogy rangos nemzetközi mezőnyben a jövő csapatát rakjuk össze” – értékelte a versenyt Erdősi Zoltán, a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke. " Nagyon nehéz csoportba kerültünk, többek között a címvédő ellen is pályára kellett lépnünk, de lányaink és fiaink maximálisan helytálltak, a pénteki helyosztón pedig 12-9-re legyőzték Csehországot, ezzel a 15. helyen zártak”

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)