Most szól:
Vezeti:
2020.04.25. Szombat 14:49

Hogyan adományozhatsz a vírushelyzetben? Lola segít!

Lola a koronavírus-járvány ideje alatt is támogatja azokat a szervezeteket, amelyekkel már korábban is kapcsolatban volt - mert most is fontos az adakozás, sőt: talán fontosabb, mint bármikor. Hol, hogyan és kinek segíthetsz? Lola írása.

Ahogy a social média felületeken látom, az otthon töltött napok alatt sokan új dolgokat tanulnak - és persze mindenki átrendezte már a lakását és rendet tett a szekrényében is. Ti mit csináltok azokkal a ruhadarabokkal, tárgyakkal, melyek még hibátlan állapotban vannak, viszont Nektek már nincs rájuk szükségetek?

Tegyünk együtt valami jót, ajándékozzuk olyanoknak, akiknek nagyobb szükségük van ezekre a holmikra. Mert bizony adakozni a járványhelyzet alatt is lehet, sőt most van a legnagyobb szükség erre! Sőt, a környezetet is véded, ha a használható, de megunt darabjaidat továbbadod!

Bárki, bármikor, bármit ajándékozhat.

A ruha és tárgy adományozás szabályai:

- mindig tiszta, szépen összepakolt ruhát adományozz!

- amennyire csak lehet, mindig az adott évszaknak megfelelően pakolj össze!

- soha ne adj rossz, működésképtelen, szakadt dolgokat, mert ezeket az adományboltnak is ki kell dobniuk és csak a költségeiket növelnéd ezzel… Ez pedig minden, csak nem segítség!

- viselj maszkot és kesztyűt a leadópontokton!

- ha nem szeretnél kimozdulni, fotózd le az adományod, küldd el e-mailben a segélyszervezetnek és aztán telefonon egyeztethettek egy időpontot, amikor átveszik nálad a csomagot.

Ha tartós élelmiszert szeretnél adományozni: a legtöbb helyen a személyes átvétel - érthető okokból - szünetel!

Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne tudnálsegíteni. Keresd fel azt a szervezetet, akiket eddig is támogattál, vagy keress egy szimpatikus kezdeményezést. Azt az összeget, amiből eddig a tartós élelmiszereket megvásároltad, hogy leadd náluk,  most a legtöbb helyre átutalhatod - és a szervezet megveszi mindazt, ami kell.

Néhány hasznos link:

Az Önkéntességért és Adományozásért Felelős Akciócsoport pl. gyűjt közvetlen pénzadományokat is, de jelentkezhetsz náluk, ha távoktatásban segítenél, állatvédelemben működnél közre vagy akár önkéntes tevékenységet ajánlanál fel. A honlapon minden infot megtalálsz!

A Magyar Vörökereszt is gyűjt pénzadományokat, és náluk cégek is adományozhatnak tárgyakat is akár.

A Cseriti adománybegyűjtő szolgáltatása a vírushelyzet alatt is működik. A nagyobb háztartási gépekért kimennek hozzád minimális díj ellenében -  de a kisebb csomagot akár be is viheted  az adományboltokba. .

Az Ökomenikus Segélyszervezetnek van kifejezetten koronavírus aloldala. Hátrányos helyzetben lévő családoknak , hajléktalanoknak átmeneti otthonban élő családoknak segíthetsz rajtuk keresztül - de jelenleg ők is a pénzadományokat tudják leginkább hasznosítani

Fogjunk össze és segítsünk együtt! Lola az adományozásról videot is készített - keresd az M2 Petőfi Tv Instáján és Fb oldalán!