Most szól:
Vezeti:
2020.04.29. Szerda 14:30

Remixkiadvány a Kerekes Bandtől!

Az ethno funk zenekar dalait lounge verzióban hallgathatják most meg a rajongók.

 Tavaly nyáron ReWind címmel feldolgozáslemezt adott ki a Kerekes Band, amelyen olyan előadók dalait értelmezte át, mint pl. a Foo Fighters.

De volt rajta feldolgozásuk a Daft Punktól, a Prodigytől vagy Jimi Hendrixtől is. Ezúttal viszont a Kerekes Band dalaiból készültek átdolgozások, és ez nem az első alkalom – 2018-ban már megjelent egy hasonló remixalbum, ami Fehér Zsomborék dalainak C64-es, chiptune-os interpretációit tartalmazta.

Most pedig itt a folytatás: a 20 perces Calmdowner (Stay Sofa King Home) című EP-ért a hazai deep- és techhouse guru Dobrocsi Krisztián Forteba felelt, akivel az együttes még 2013-ban barátkozott össze. Akkor a Kerekes Band meghirdetett egy remixversenyt a Fábián Julival közös Waiting For The Sunshine című számára.

A zenekar Forteba munkáját találta a legjobbnak. Ez a dal a Calmdowneren is felbukkan, akárcsak a Hazafelé, a 14 pengő, a Bartók In The Sky With Jesus és a Mádi Jancsi újraértelmezett változatai.

"Zenészként úgy érezzük, hogy a lelki egészség ugyanolyan fontos, mint a testi. Az egészségügyi dolgozók és a hatóságok mindent megtesznek a testi épségünkért, mi zenészek talán tudunk valamit tenni a lelki egészségért. Ez az album azoknak szól, akik a szellemi békéjüket akarják kicsit helyreállítani ezekben a nehéz időkben: bezártság, vírustól való félelem, bizonytalan jövő. A zene szerencsére segítheti a kiszakadást néhány percre ebből az egészből, ami most van. Úgy érezzük, hogy egy kicsit le kell lassulnunk. Nemcsak nekünk, mindenkinek. Le kell dőlni a kanapéra, olvasni, zenét hallgatni, lazítani, és átértékelni az emberi kapcsolatainkat. Hogy amikor lemegy ez az egész, újra tudjunk örülni az olyan egyszerű dolgoknak is, minthogy szabadon elmehetünk egy koncertre", jegyzi meg Fehér Viktor, a Kerekes Band dobosa.