Most szól:
Vezeti:
×
2020.05.04 Hétfő . 11:58

„Az elegancia az egyetlen szépség, mely soha nem fakul.” - 91 éve született Audrey Hepburn

1929. május 4-én született a gyönyörű Audrey Hepburn. A színésznő balettozni tanult, modellkedett, majd az első (amerikai) főszerepéért Oscar-díjat is kapott. Ez volt Ann hercegnő karaktere a Római vakációban, amit olyan filmek követtek még, mint például az Álom luxuskivitelben vagy éppen a My Fair Lady. De nemcsak a színészet volt számára fontos, hanem a gyermekek is, ezért 1988-tól a UNICEF jószolgálati nagykövete lett. A mindig stílusos Audrey, ezek mellett számos „örök igazságot” is hagyott maga után, ezért összegyűjtöttük legjobb idézeteit.

„Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.”

 

„Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető. Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak. Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap! Hiszek a csodákban.”

 

„Szeretem azokat az embereket, akik megnevettetnek. Őszintén mondom, mindennél jobban szeretek nevetni. A nevetés nagyon sok betegség gyógyszere, és a nevetésre való hajlam talán a legfontosabb emberi tulajdonság.”

 

„Az a legfontosabb, hogy élvezd az életet, hogy boldog légy - ez minden, ami számít.”

 

„Borzasztó lenne életünk végén visszatekinteni, és legnagyobb sajnálatunkra csak rossz dolgokat, elszalasztott alkalmakat és elmulasztott lehetőségeket látni.”

 

„Soha nem hittem az istenadta tehetségben. Imádtam a munkámat és megtettem mindent, ami tőlem telt.”

 

„Amikor senki sincs, akinek adhatnál egy csésze teát, vagy akinek szüksége lenne rád, azt hiszem, akkor ért véget az élet.”

 

„Nem a szerelemtől félek, hanem attól, hogy elmúlik.”

 

„Az életem nem elméletekből és szabályokból áll. Részben az ösztöneim irányítanak, részben pedig a józan eszem. Igaz, soha nem hagyott cserben a logikám sem, melyet a legkülönbözőbb forrásokból nyertem: az édesanyámtól, a balettórákról, a Vogue magazinból, az élet, az egészség és a természet törvényeiből.”

 

„A külsőm utánozható. Bármely nő nézhet ki úgy, mint Audrey Hepburn, csak fel kell fognia a haját, nagy napszemüvegeket és kis ujjatlan ruhákat kell felvennie.”

 

 

Kép: Getty Images