Most szól:
Vezeti:
2020.05.12. Kedd 14:24

39 éves lett Hollywood szerény tehetsége, Rami Malek

1981. május 12-én született az Oscar-, Golden Globe-, és Emmy-díjas Rami Malek! Sokan a Mr. Robot főszerepében ismerték meg, de aki a sorozatban nem látta, annak biztos, hogy nem kerülte el a figyelmét a Bohemian Rhapsody című film, amiben a legendás Freddie Mercury szerepébe bújt, s lenyűgöző alakításával levette a lábáról a világot. De mit lehet még tudni a botránymentes, csendes, ma 39 éves Ramiról? Lássuk!

A KEZDETEK

Az egyiptomi származású amerikai Maleknek hamar a színészi pálya felé húzott a szíve, habár szülei jobban örültek volna valami más karrierútnak. Már középiskolában a színjátszókör tagja volt, de amíg nagyobb szerepei nem voltak, pizzafutárként is dolgozott.

A SZÍNÉSZI PÁLYA

Sokan nem tudják, de a színész televíziós pályafutása egy epizódszereppel kezdődött a 'Szívek szállodájában'. De feltűnt egy rész erejéig 'A médium' című sorozatban, majd nagyobb szerepet kapott a ’Házi háború ’ produkcióban is. (Az alábbi videóban 1:30-tól látható.)

VIDEOJÁTÉKOK

Akik jártasak a videojátékok világában, már találkozhattak Rami Malek hangjával. Hallhattuk őt ugyanis a ’Halo 2’ vagy éppen az ’Until Dawn’ játékokban.

AZ IGAZI ÁTTÖRÉS

2015-től láthatta őt a közönség a Elliot Alderson szerepében a Mr. Robot című sorozatban, amiért több díjjal is jutalmazták.

Majd 2018-ban ő játszotta Freddie Mercuryt a Bohemian Rhapsody című életrajzi filmben, amiért a legjobb színésznek járó Oscar- és Golden Globe-díjat is bezsebelte.

Ezért persze a színész keményen meg is dolgozott, és rengeteg munkája volt abban, hogy tökéletesen hozza Mercury szerepét. Rami több hónapig ének-, zongora- és táncórákon vett részt, továbbá arra is figyelt, hogy a Queen énekesének hétköznapi mozgását, és minden gesztusát átvegye.

A JÖVŐ

És hogy hol láthatjuk legközelebb a színészt? Egy kis csúszással ugyan, de idén novemberben remélhetőleg már bemutatják a legújabb James Bond filmet (007 Nincs idő meghalni), amiben Rami Malek rosszfiúként fog feltűnni.

Kép forrása: Getty Images