Most szól:
Vezeti:
×
2020.05.15 Péntek . 21:12

Akusztik Legendák: Varga Miklós és a Band

István király, Petőfi Sándor, Dózsa György és Jézus Krisztus – hogy mi bennük a közös?  A helyes válasz: Varga Miklós!

Varga Miklós történelmi szerepeket keltett életre, miközben maga is szereplője lett a magyar rocktörténetnek. A Pandora's Box eredeti felállásának volt frontembere 1980-82 között, 1984-ben hozta létre a több lemezt is készítő Varga Miklós Band nevű formációt, 1990-től pedig szólóénekesként járta az országot. Az Akusztikban a híres rockopera-betétdalokat is hallhatod majd - persze akusztikusan.

A Varga Miklós és a Band 2005-ben jött létre, mai tagságában a névadó frontember mellett ott van Borbély Zsolt dobos, Kristóf Martin gitáros, a billentyűzés mellett produceri munkáiról is ismert Retzler Péter, Berczelly Csaba basszusgitáros, valamint az ugyancsak énekes Toldi Tamás. A zenekar műsora Varga Miklós szinte egész pályáját átfogja. Rockoperák dalai mellett egykori zenekarai slágereit és szólópályája legjobb számait hallhatjuk a koncerten.

Érdekes módon jól megfér egymás mellett a Másnak szól a dal és az Oly távol vagy tőlem, vagy éppenséggel a Nemzeti dal, a Zöld, a bíbor és a fekete és a generációkon átívelő sláger, az Európa is a műsor fontos része.

Varga Miklós és a Band Akusztik –Legendák május 17-én 22:00-kor a Petőfi Rádióban és május 18-án hétfőn 22:10-kor az M2 Petőfi TV-n!