Most szól:
Vezeti:
×
2020.05.19 Kedd . 19:56

Neves színművészek szavalják a Sugaroaf dalait

2019-ben több év kihagyás után jelent meg a Sugarloaf zenekar Sputnik című albuma, ami a zenekar szerint is egy nagyon ütős lemez lett. Arra gondoltak, hogy összekötik a kellemest a hasznossal és a kultúrák közti átjárhatóságot erősítve színészeket kérnek fel, hogy más köntösben is megszólalhassanak a dalok.

 

- A karantén alatt az ember gondolkodik, hogy mit lehetne többet csinálni és adni a közönégnek, és akkor ugrott be ez az ötlet – mondja Tóth Szabi, a Sugarloaf zenekarvezetője - csináltunk már karanténkoncertet, de valami komolyabb lélegzetvételű dolgot szerettünk volna létrehozni. Szerencsére sok olyan színész barátunk van, akit fel tudtunk hívni, és mindenki szívesen vállalta a feladatot. Nagyon nagy kíváncsisággal vártuk a végeredményt, nagyon izgultunk, hogy mi sül ki belőle, és amikor az első videó megjött, nagy visítozás volt, hogy úristen, mennyire jó, pont, amilyennek elképzeltük! A teljesség igénye nélkül Reviczky Gábor Szabó Győző, Détár Enikő, Peller Anna, Hajdú Steve, Nagy Sanyi, Sánta Laci és Köllő Babett is részt vett a projektben.

A végeredmény pedig igazi „Sugarloaf-os” lett:

- Nálunk a kétértelműség mindig benne van a levegőben, dalszövegekben, igyekszünk, hogy mindig legyen egy hátsó, alternatív gondolat benne, épp ezért a dalok jelentése nem változott meg gyökeresen. Ebben az előadásban viszont egy komolyabb műnek hat, mert nincs rajta a zene, ami a játékosságát, könnyedségét hozhatná felszínre.

Az otthon töltött idő alatt sem tétlenkedett a zenekar, de nagyon várják már, hogy újra zenélhessenek.

- Hétfőn megyünk az M2 Petőfi Tv Akusztik című műsorának a felvételére, amire nagyon készülünk. 12 vendégzenésszel leszünk a színpadon! Ezen kívül, mint minden más előadó, várjuk a „nyitást”, azt, hogy újra koncertezhessünk. Fontos év nekünk 2020, hiszen idén vagyunk 25 évesek, év végén lesz majd egy nagyszabású jubileumi koncertünk. Addig is reméljük, hogy minél több helyre eljuthatunk majd, szerencsére maradtak fellépéseink a naptárban annak ellenére, hogy a bulik nagy része elmaradt. Úgyhogy nem csüggedünk, megyünk előre!

Viszont addig sem maradunk Sugarloaf koncert nélkül, június 15-én ugyanis az A38 Hajó streameli a koncertjüket!

A Sugarloaf "Ki követ" című számát Reviczky Gábor előadásában itt nézhetitek meg: