Most szól:
Vezeti:
×
2020.05.22 Péntek . 21:15

Akusztik Világzene: Romano Drom

A Romano Drom különleges vendéggel, Müller Péter Sziámival zárt kapuk mögött felvett, exkluzív koncertje az Akusztikban! M2 Petőfi Tv, hétfő, 22.10

Egyedülálló fúziós muzsika, oláh ritmusok, kortárs zenei élménnyé emelve. A Romano Drom a magyarországi kortárs cigány kultúra egyik legismertebb képviselője.

A két Kovács Antal, vagyis apa és fia által alapított zenekar, a „Cigányok Útja”, az ősi oláh cigány nyelven szólal meg, modern felhangokkal. Idősebb Kovács Antal „Gojma” tíz évvel ezelőtt elhunyt, de a tradíciókat a zenekarhoz csatlakozó unokái viszik tovább.

A zenekar megőrizve a gyökereit és a tradíciókat mindig képes volt megújulni, oláh zenei ritmusokat kortárs zenei élménnyé emelve játszani. Az Akusztikban sem lesz ez másként...

A zenekar egyedülálló fúziós zenéje – melynek szerzője ifj. Kovács Antal – az évszázados zenei hagyományt vegyíti a katalán rumbával, arab és balkáni pop ritmusokkal, mely megoldások mellett a dob és más hangszerek érdekes harmóniáját társítja a tradicionális hangzással. A zenekar  rendkívüli, közönség nélküli koncerten rögzített akusztikus prodikciója páratlan élménynek ígérkezik . Ráadásul különleges vendéget hoztak: Müller Péter Sziámit.

Romano Drom – Akusztik május 24-én 22:00-kor a Petőfi Rádióban és május 25-én hétfőn 22:10-kor az M2 Petőfi TV-n!