Most szól:
Vezeti:
×
2020.06.02 Kedd . 14:02

Születésnapi klip Johnny K Palmertől!

A népszerű énekes két barátjával közösen alkotta meg a Nothing Else című dalt, illetve annak videoklipjét.

A nyári slágerírás egyáltalán nem könnyű feladatára vállalkozott Johnny K Palmer: két barátjával közösen készítette el új szerzeményét, mely a Nothing Else címre hallgat. A jelenleg Magyarországon élő, érzelmes dalairól ismert brit énekes, anatu szállt be először a komponálásba, és később csatlakozott hozzájuk a karcos hangú nigériai előadó, Zubi.

A klip, melynek rendezését Johnny szintén magára vállalta, egy varázslatos helyen készült, a Tatabánya feletti Szelim-barlangnál. Akárcsak tavaly a Margatszigeti fák című dal és klip esetében, úgy most a Nothing Else is Johnny születésnapjára lett időzítve.

„Egy olyan, laza, fülbemászó dal kezdett el formálódni, amelyet az anatu által kreált karibi ritmusok, csilingelő elektromos gitár, subok és basszusok és euforikus szintihangok vettek körül”, mesél a dalkészítés folyamatáról Johnny. „Két férfihangra komponáltuk a Nothing Else-t, így kapcsolódott be kedves barátom, Zubi. Az üzenet látszólag egyszerű: semmi másra nincs szükségem, csak arra, hogy kimondd, hogy szeretsz”.

Johnny K Palmer 1984-ben született Budapesten, jamaikai-etióp lelkészcsaládból származik. A három nyelven (magyar, német, angol) beszélő énekest korán beszippantotta a zeneipar: már tizenévesen tagja volt egy Jetzt Anders! nevű fiúcsapatnak Ausztriában. Első magyarországi munkái Szabó Zéhez köthetők, később dolgozott Molnár Tamással, majd pedig Wolf Kati eurovíziós dalához írt angol dalszöveget.

Johnny az eltelt évek során gyakorlatilag a teljes pop élvonallal – Bereczki Zoltántól, Fábián Julin át Kozma Orsiig, B. Nagy Rékáig – dolgozott mint dalszerző, szövegíró vagy producer, írt gospel, soul, pop, rock ihletettségű dalokat, musicalt, sőt grafikai design tanulmányainak köszönhetően a vizuális művészetekhez nem csak, hogy jó érzéke, de szakmai tudása is van. Magyarországi munkái mellett rendszeresen részt vesz osztrák és egyéb nemzetközi projektekben, táncszínháztól a nemzetközi dalszerző táborokig. 2019 kulcsfontosságú év volt Johnny K. Palmer számára, a Margitszigeti fák lett első magyar nyelvű slágere.

És abban az évben dolgozott először testvérével is, Mushuval, a Crystal című dalban.