Most szól:
Vezeti:
×
2020.07.10 Péntek . 11:54

Így 'Ébred a város' JumoDaddy, Lábas Viki és MC Kemon segítségével

Alig több mint egy hete forgatta fel Budapestet egy különleges art kollaborációval JumoDaddy, Lábas Viki, MC Kemon, a Light Positive csapata és a Rockstar Photographers krúja. A Nemzeti Galériában megrendezett látványos fényshow a város számos pontját beragyogta - most pedig itt a végeredmény: az Ébred a város című dal és a hozzátartozó videoklip, amely a karantén utáni újraindulást ünnepli.

Fotó: Rockstar Photographers

Az egész történet Bereczki Károlytól, a Light Positive nevű rendezvénytechnikai cég vezetőjétől indult még áprilisban. Mivel a vírushelyzet számukra is teljes, azonnali leállást hozott, úgy gondolta, kihasználja a lehetőséget, hogy egy monumentális, művészeti ágakon átívelő együttműködést hozzon létre, amire a hétköznapi darálóban nem lenne lehetősége.

Az egyedülállóan látványos, grandiózus videót a Magyar Nemzeti Galériában forgatták, a helyszínt a Light Positive csapata 100 db mozgófejes, zenére programozott intelligens lámpával világította be. A történet szerint JumoDaddy, Viki és Kemon egy szupertitkos buliba érkezik az üres Galériába, aminek egészen a tetejéig jutnak, miközben akkora party-t csapnak, hogy az egész várost felrázzák vele. A különleges, káprázatos estét a Rockstar Photographers teljes csapata dokumentálta, ebből hat operatőr csak a forgatással foglalkozott. Számos szögből örökítették meg Budavári Palota kivilágítását, aminek legfőbb nehézségét az okozta, hogy rövid ideig voltak ideálisak a fényviszonyok.

Fotó: Rockstar Photographers