Most szól:
Vezeti:
×
2020.07.23 Csütörtök . 11:16

Az Akusztikban: Ruby Harlem

A Ruby Harlem dalai úgy, ahogyan még sosem hallottad! Hétfőn este 22:10-től az Akusztikban az M2 Petőfi Tv-n!

A Ruby Harlem az egyik legintenzívebben fejlődő hazai indiesoul-pop zenekar. A 2017 márciusban alakult Budapest központú banda aktívan koncertezik és sorra jelenteti meg újabbnál újabb friss és energikus dalait. A legutóbbit hónap elején - merthogy végre eljött a nyár!

A Ruby Harlem zenekar zenéje egyfajta ötvözete az amerikai soul, neo soul, r&b, gospel zenéknek, valamint azoknak bizonyos meglepő, a csendes pillanatokban feltörő gondolatoknak. A zenekar alapítója, zeneszerzője és hangszerelője Iván Szandra, aki a bostoni Berklee College of Music zenei egyetemen került közelebb az afro-amerikai alapokon nyugvó zenei stílusokhoz, valamint a gospel zene lelki és kulturális hátteréhez. Rendszeres vendégei  a Petőfi Rádiónak és a Petőfi Tv-nek is.

Szandra azt mondja: a Ruby Harlem új, magyar nyelvű anyagának írása során is az afroamerikai zenei nyelvezet és a gospel lelkivilág inspirálta leginkább - és persze a zenekar tagjai, akiknek tehetsége újra és újra elvarázsolja és alkotásra ösztönzi a fiatal zenészt. Az Akusztikban vendégük Veréb Tomi és FMaN lesznek.

Ruby Harlem július 26-án 22:00-kor a Petőfi Rádióban és július 27-én hétfőn 22:10-kor az M2 Petőfi TV-n!