Most szól:
Vezeti:
×
2020.08.03 Hétfő . 13:52

Megjelent Beyoncé rendhagyó filmje

A Black Is King című musicalben az énekesnő forgatókönyvíróként és rendezőként is közreműködött.

Beyoncé munkásságát még mindig az Oroszlánkirály köti le: a tavaly bemutatott mozifilmhez, illetve azáltal ihletett The Lion King: The Gift című albumhoz kapcsolódva most utólag elkészítette a Black Is King című filmet. A 2019 júliusában kiadott lemezt az énekesnő egy Afrikának címzett szerelmeslevélként jellemezte. A nem kevesebb mint 27 dalhoz kötődő vizualitást a hallgatók fantáziájára bízták az alkotók, és az albumnak most megjelent a deluxe változata is, mely 17 extra dalt tartalmaz. A kiadvány beharangozó kislemeze a harcos és egyben ünnepies hangvételű Black Parade lett.

A Black Is King című musicalt Beyoncé kilencedmagával rendezte, és a fekete kultúra és tradíciók előtti tisztelgésnek szánta. Igazi családi vállalkozásról van szó, hiszen az alkotásban szerepel a férje, Jay-Z, a gyerekei, Blue Ivy, Rumi és Sir, valamint az édesanyja, Tina Knowles-Larson is. Kisebb jelenések erejéig felbukkan még Kelly Rowland, Jessie Reyez, Pharrell Williams, Lupita Nyong’o és Naomi Campbell is. A forgatás Dél-Afrikában, Ghánában és Nigériában zajlott, de Londonban, Belgiumban és az USA-ban is készültek felvételek.

A film premierje július 31-én volt a Disney+ adón, egy napra rá pedig globális afrikai tévéadókon is bemutatták, ami azt jelenti, hogy a kontinens legtöbb országában elérhető lett. A Black Is King egyelőre osztatlan sikert arat: a Rotten Tomatoes kritikaösszesítő oldalon 100%-on, és a Metacritic 81%-a is lenyűgöző.