Most szól:
Vezeti:
×
2020.08.26 Szerda . 14:03

Kosztümös dráma Mode-ra hangolva!!!

A Halál a Níluson című krimi októberben érkezik a magyarországi mozikba Kenneth Branagh főszereplésével és rendezésében.

Agatha Christie regényei még közel száz évvel a megszületésük után is óriási népszerűségnek örvendenek, így nem csoda, hogy Hollywood is szívesen előszedi a legendás detektívszerző egy-egy klasszikusát.

2017-ben került a mozikba a Gyilkosság az Orient Expresszen című könyv legutóbbi adaptációja, melyben Kenneth Branagh nem csak a rendezést, hanem a főszerepet is magára vállalta. Ő játszotta az emblematikus bajusszal rendelkező belga magándetektívet, Hercule Poirot-t, és rajta kívül olyan nagy nevek szerepeltek még a stáblistán, mint Penelope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp és Michelle Pfeiffer. Az izgalmakban és váratlan fordulatokban bővelkedő alkotás nagyszerűen teljesített a mozipénztáraknál, így nem csoda, hogy a 350 millió dolláros bevétel „folytatásra” ösztönözte a készítőket.

A folytatás természetesen nem feltétlenül a legmegfelelőbb szó, ugyanis az új filmben egyedül Poirot karaktere (valamint barátja, Bouc, Tom Bateman alakításában) tér vissza. Az irodalmi alapanyagot Christie egy másik híres regénye, a Halál a Níluson szolgáltatta: ebben a történetben a legendás nyomozó nem vonaton, hanem egy hajón történt gyilkosságot igyekszik felderíteni. Branagh mellett a főbb szerepeket ezúttal Gal Gadot, Annette Benning, Russell Brand és Armie Hammer alakítja.

Nemrég megérkezett a film sokat sejtető előzetese, melynek zenei aláfestését a Depeche Mode klasszikus slágere, a Policy Of Truth nyújtja. Nem az eredeti verziót halljuk, hanem egy lassú remixet, mely remekül passzol az előzetes hangulatához, és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kíváncsián várjuk a mozibemutatót. A Halál a Níluson október 22-től látható Magyarországon.