Most szól:
Vezeti:
×
2020.09.12 Szombat . 19:59

Két magyar fotós is a fináléban az Év legviccesebb természetfotója pályázaton!

Finiséhez érkezett a Comedy Wildlife Photography Awards, azaz az ’Év legviccesebb természetfotója’ pályázat: lezárult a nevezési határidő, és a zsűri a napokban kihirdette a döntősöket, amelyek között két magyar fotós, Scheeff Krisztina és Kránitz Roland képe is szerepel.

Relaxáló fóka, áriázó ürge, vigyorgó hal – idén is parádés a döntős mezőny a vicces állatfotók éves seregszemléjén. A szervezők azt gondolták, hogy a járványhelyzet miatt idén a szokásosnál kevesebb kép érkezik majd be a pályázatra, de felesleges volt az aggodalmuk, hiszen rekordszámú nevezés volt 2020-ban. És mi különösen büszkék lehetünk, hiszen két magyar fotós képe is ott van a legjobbak között! Egyikük a Kaliforniában élő Scheeff Krisztina, aki egy lundákat ábrázoló képpel szerepel a döntőben (#1 "Adnál nekem is?"), míg a másik magyar finalista, az ágfalvi Kránitz Roland, aki egy áriázó ürgét örökített meg (#2 "O sole mio").

#1

#2

A zsűri október 22-én hirdeti ki a győzteseket, de idén is van közönségszavazás: Scheeff Krisztina és Kránitz Roland képére ezen a linken voksolhattok! És bár mi elfogultak vagyunk a magyar fotósok képeivel kapcsolatban, de el kell ismerni, hogy nagyon erős az idei mezőny. Mutatunk néhányat a kedvenceink közül:

#3

#4

#5

#6

#7

Fotók és kiemelt kép: Comedy Wildlife Photography Awards; KS Nature Photography ; Kránitz Roland-Nature Photography