Most szól:
Vezeti:
×
2020.09.16 Szerda . 13:39

„Felfedezni valamit annyit tesz, mint látni, amit mindenki lát, és közben arra gondolni, amire még senki."

1893. szeptember 16-án született Budapesten Szent-Györgyi Albert († 1986) magyar orvos, biokémikus. A tudós máig az egyetlen, aki hazai kutatásáért („a biológiai égés folyamatával kapcsolatos felfedezései, különösen a C-vitaminnal és fumársav katalizátorral végzett kutatómunkája elismeréseképpen”) kapott természettudományos Nobel-díjat (1937-ben). 127 éve született Szent-Györgyi Albertre a legjobb idézeteivel emlékezünk.

„Gondolkodj bátran, ne félj attól, hogy hibákat követsz el! Tartsd nyitva a szemed, az apró részleteket is vedd észre, és legyél mindenben mértéktartó, céljaidat kivéve.”

 

„Az ember cselekedeteit meghatározó egyik leglényegesebb tényező az az értékrendszer, melyet fiatal korában alakít ki.”

 

„Felvetni egy jó problémát, kérdezni egy jó kérdést - már a munka felét jelenti.”

 

„A sport a test útján nyitja meg a lelket.”

 

„Gazdag az, akinek több a pénze, mint a vágya, és az a szegény, akinek a vágya több, mint a pénze... A boldogság titka nem az, hogy még többet szerezzünk, hanem az, hogy örüljünk annak, amink van, és hogy kitöltsük életünk üres kereteit ahelyett, hogy azokat tovább tágítanánk.”

 

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.”

 

 

 

Borítókép: Wikipédia