Most szól:
Vezeti:
×
2020.09.30 Szerda . 13:09

Jön Az oroszlánkirály folytatása!

Az Oscar-díjas Holdfény című dráma rendezője, Barry Jenkins forgathatja Az oroszlánkirály folytatását a Disney filmstúdióban.

A Disney 1994-es nagy sikerű rajzfilmje nyomán született élőszereplős produkciót tavaly mutatták be. A filmre világszerte 1,7 milliárd dollárért (528 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. A stúdió ezt a népszerű játékfilmes verziót akarja folytatni, amely fotorealisztikus minőségű technológiával ábrázolta az állatszereplőket.

Jenkins a felkérés után elmondta, hogy a kilencvenes években, amikor nővérének segített, aki két fiúgyermeket nevelt, Az oroszlánkirály szereplői a mindennapjai részévé váltak. Mint hozzátette: valóra vált álom, hogy barátságról, szerelemről és örökségről szóló történetet rendezhet, és ez a lehetőség egyúttal ahhoz is hozzájárul, hogy folytathassa az afrikai diaszpóra életét.

Jenkins 2017-ben forgatókönyvírói Oscar-díjat kapott a Holdfény című drámáért, amely a legjobb film Oscarját is elnyerte. A 40 éves afroamerikai filmest a Ha a Beale utca beszélni tudna című filmjének forgatókönyvéért is forgatókönyvírói Oscarra jelölték.

Az oroszlánkirály folytatásának produkciós részleteiről egyelőre nem számolt be a Disney, sem a felvételek kezdetét, sem a szereplőket szinkronizáló színészek nevét, sem a bemutató várható dátumát nem közölték.

Forrás: MTI

Borítókép: IMDb