Most szól:
Vezeti:
×
2020.10.16 Péntek . 19:46

Hallgasd velünk – Heti zenei friss (2020.10.16.)

Péntek a lemezmegjelenések napja, és mi ismét kiválasztottuk azt az öt albumot, amit a mai felhozatalból a legérdekesebbeknek találtunk. Kínálatunkban Beabadoobee, Matt Berninger, Kevin Morby, Woodkid és a Vamps friss munkái szerepelnek.

Beabadoobee – Fake It Flowers (Dirty Hit)

Kezdjük egy elsőlemezes előadóval! Beatrice Laus aka Beabadoobee 2000-ben született a Fülöp-szigeteken, majd három éves korában a szüleivel Londonba költözött. Gyerekkorában hegedülni tanult, gitározni pedig 17 évesen, vagyis mindössze három évvel ezelőtt kezdett el. 2018-ban jelent meg az első EP-je, előzenekari poszton többször is felléphetett a 1975 előtt, most pedig itt a bemutatkozó lemeze, tele izgalmas alternatív indie-dalokkal. Állítólag Taylor Swift is Beabadoobee rajongó.

Matt Berninger – Serpentine Prison (Concord / Universal)

A 2019-es Sziget Fesztivál legemlékezetesebb koncertjét adta a National zenekar, és ez jelentős részben Matt Berninger frontember érdeme volt, aki lényegében hosszabb időt töltött el a közönség között, mint a színpadon. Az énekes idén elérkezettnek látta az időt arra, hogy megjelentesse első szólóalbumát. A végeredmény egy rendkívül személyes és lebilincselő lemez, mely természetesen nem esik messze a National világától, de mégis új oldaláról mutatja be a frontembert.

Kevin Morby – Sundowner (Dead Oceans)

Az 1988-as születésű Kevin Morby az utóbbi szűk egy évtized egyik legfontosabb énekes-dalszerzője az amerikai indie-rock színtéren. A nagy Lou Reed-rajongó hírében álló Kevin 2013-ban adta ki első albumát, és a most megjelenő Sundowner már a hatodik nagylemeze, ráadásul mindössze másfél évvel a legutóbbi Oh My God után jelenteti meg. A dalokra nagy hatással volt, hogy a művész az óceán partjáról visszaköltözött korábbi otthonába, Kansas-be.

Woodkid – S16 (Green United Music)

Rég hallottunk már Woodkidről, aki 2013-ban robbant be a köztudatba The Golden Age című remekbe szabott debütáló albumával. Akkor még nem gondoltuk, hogy a folytatásra hét évet kell majd várni, de az S16 dalai hallatán nyugodtan kijelenthetjük, hogy érdemes volt ennyit várni. A Yoann Lemoine néven született francia multitalentum ott folytatja, ahol abbahagyta: friss lemezén is izgalmas, elektronikus lüktetésű neo-r&b dalok szerepelnek.

The Vamps – Cherry Blossom (Virgin / Universal)

A 2011-ben indult brit fiúbanda ötödik nagylemeze, a Cherry Blossom nehezen született meg. A pop-rockos hangzású négytagú formáció már 80%-ban készen volt az albummal, amikor is a zenekar egyik fele Londonban, a másik pedig Los Angeles-ben ragadt a karantén miatt. A Cherry Blossomot végül Zoom konferenciákon fejezték be. A tízszámos lemez igencsak pozitív hangvétellel bír, és azt üzeni: minden helyzetből hozzuk ki a legjobbat!